FONTOS


 

Több edzőtáborozási lehetőséghez jut a válogatott
Eb-előkészületek startja

Noha a kedvező idő még vízre csábítja a versenyzőket, a munka dandárja mostanság a kajak-kenu-szövetségben dolgozókra hárul. Füleky András főtitkár és koordinációs helyettese, a szegedi Kerekes Péter közreműködésével a közeljövőben összeáll, és aztán majd össze is ül a jövő júliusi, hazai rendezésű síkvízi Európa-bajnokság szervezőbizottsága. Az előkészületek során a legfontosabb teendő a Maty-éri gróf Széchenyi István Evezős és Kajak-kenu-pálya felújítása: a munkálatok finanszírozására a napokban vállalt szóbeli garanciát Deutsch Tamás sportminiszter. Az ISM első embere amondó volt, a regattahelyszín átalakításával már 2002 áprilisában végezhetnek, így a tervek szerint ez lesz az elsőként átadandó olimpiai sportcentrum.

A szaktárca mellett a MOB is jobb feltételeket kínál az MKKSZ-nek. Köpf Károly sportigazgató a közelmúltban maga is megdöbbenve vette kézbe az olimpiai bizottság statisztikáit, melyekből kiderült, a kajak-kenu válogatott - az összes napot és valamennyi versenyzőt figyelembe véve - a korábbi 3500 edzőtáborban eltöltött nap helyett tavaly csupán 1400-at vehetett igénybe mind szerényebb anyagi lehetőségei miatt. A MOB több pénzt valószínűleg nem ad, ám a keretösszegből célzott juttatásként kerül majd a kajakosokhoz a kedvezményes dunavarsányi, mátraházi, szolnoki edzőtáborozásra felhasználható támogatás. Apropó, a szegedi központ kialakításával saját főhadiszállásba költözhetne a válogatott.

Angyal Zoltán szövetségi kapitány ezekben a napokban állítja össze csapata részletes programját, amelybe szíve szerint - szintúgy az anyagi lehetőségektől függően - sevillai felkészülést és egy-két európai Világkupa-részvételt is beillesztene. A Vk-naptárt kémlelve egyértelmű, hogy a májusi mecheleni és a júnusi duisburgi versenyen indulhatna válogatottunk, ám a gárda utaztatására még szponzorkat kell találni...

GG, Nemzeti Sport 2001.10.16.

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  
  Híd-ünnep 2001.06.23

 
LINKEK