FONTOS


 

Kiemelkedő kajakedzők tanácskoztak Kaposvárott
Konferencia az Eb előtt

Kaposvárott tartotta országos évadzáró konferenciáját a Magyar Kajak-kenu-szövetség. A kétnapos rendezvény megnyitóján Füleky András főtitkár a sikeres világversenyek eredményeit összegezte, szólt az anyagi gondokról, és a fiatal átlagéletkorú csapat jövőjéről is. A szakági vezetőedzők külön-külön értékelték a maratoni, az ifjúsági és a serdülő-válogatott idei szereplését, továbbá tanácskoztak a kölyökválogatott tervezett megalakításáról. Vaskuti István, a szövetség szakmai alelnöke Nemzetközi szabályok, irányzatok a sportágban címmel tartott előadást, majd Schmidt Gábor szakfelügyelő az utánpótlásképzés jelenéről és jövőjéről, valamint a Heraklés-programról fejtette ki véleményét.

Terítékre került a jövő évi versenynaptár és a vadvízi kajakozás, amely a sportágon belül várhatóan nagyobb önállóságot kap. Szombaton Füleky főtitkár részéről tájékoztató hangzott el a 2002-es, szegedi rendezésű gyorsasági Európa-bajnokság előkészületeiről, majd Baráth Etele elnök fejtette ki véleményét a kajak-kenu meghatározó helyéről és szerepéről a honi sportéletben.

Nemcsak a szakma, hamarosan az újságírók is értékelik az elmúlt szezon eredményeit. Nyilvánvaló, hogy az év sportolója-választás a versenyzőkön és a szurkolókon kívül magukat a hírlapírókat is szerfölött megosztja. Az idei voksolás előtt a Magyar Sportújságírók Szövetsége, szokásához híven, a választást segítő éves eredmény-összefoglalót mellékelt a szavazólaphoz, amelyen - az amúgy nagyszerű veresenyzőket, például a hétszeres világbajnok Fehérvári Vincét és Hegedűs Róbertet nevelő - Séra Miklós tanítványai közé sorolja az olimpiai bajnok Vereckei Ákost. A tévedést - lévén szó önnön szövetségünk hibájáról - illendő nyilvánosan javítani, kiváltképp azért, mert a versenyzőjétől "papíron megfosztott", megkövetendő mester éppen a tavalyi, olimpiai évben (!) az év edzőjének választott Sári Nándor.

A kajakedzők eredményei ettől függetlenül, különösebb magyarázat nélkül is önmagukért beszélnek: elsőként említendő az ez évben kiemelkedően szereplő női kajakválogatottat - soraiban a három Eb- és három vb-aranyat, valamint bronzot szerző Szabó Szilviát - felkészítő Fábiánné Rozsnyói Katalin, aki Angyal Zoltán szövetségi kapitánnyal egyetemben az idei szavazáson előkelő helyen végezhet.

GG, JR, Nemzeti Sport 2001.11.25.

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  
  Híd-ünnep 2001.06.23

 
LINKEK