FONTOS


 

Esős rajt Szegeden
Kolonics már bejutott az 1000 m-es döntőbe

Esőben, mégis jól kezdődött tegnap Szegeden a kajak-kenu Eb. Az előcsatározások során Kolonics György (képünkön) futamgyőztesként egyenes ágon került a holnapi 1000 m-es döntőbe. Olimpiai és világbajnok kenusunk hajszálra ugyanolyan idővel nyerte a második futamot, mint az elsőt az oroszok klasszisa, Opaljev. Hasonlóan a partról figyelheti a mai középdöntőt és készülhet a fináléra a német Dittmer, a cseh Doktor, a litván Klementyev és a bolgár Atanaszov.

- Az kellemes, hogy felfrissült a levegő, s már nincs nagyon meleg - mondta Kolonics György. - Viszont bőrig áztam, és van ugyan másik szerelésem, de e tekintetben babonás vagyok. A másik futam erősebb volt, azt nem biztos, hogy megnyertem volna.

Kolonics példáját követve megúszta a középdöntő újabb akadályát, s egyenesen a fináléba került Kovács Katalin és a Szabó Szilvia, Bóta Kinga duó, valamint kenu párosban Hüttner Csaba és Fürdök Gábor. Amikor már nem volt esélye a győzelemre, akkor csak a megnyugtató és semmi által sem veszélyeztetett középdöntőbe kerülésre koncentrált Storcz Botond, a Vereckei, Veréb kettős és a k-4-esek mezőnyében a Kammerer, Storcz, Kökény, Horváth G. kvartett. Különösen az utóbbiak futama jelentett azért némi meglepetést, mert a 750 m-nél még első magyarokat nem a mellettük lapátoló németek, hanem a bolgárok hajrázták le. - Az eredmények, a helyezések általában megfeleltek a várakozásomnak - mondta Angyal Zoltán szövetségi kapitány.

A színes Sport 2002.07.19.

Kőbán Rita Kajak-kenu Eb, Szeged 2002
KAJAK-KENU

LINKEK