FONTOS


 

A parkolás már megoldott

Az V. síkvízi kajak-kenu Európa-bajnokság szegedi védnöki körének legutóbbi ülésén Vass György divízióvezető örömmel jelentette be, hogy a parkolást megnyugtatóan oldják meg a verseny idején.

Hat héttel a szegedi kajak-kenu Európa-bajnokság kezdete előtt újabb ülést tartott a városi védnöki kör. Az összejövetelen először az egyik legkényesebb problémáról, a parkolásról esett szó. Vass György elmondta, hogy a Szeparkkal szerződést kötve igyekeztek olyan megoldást kidolgozni, amely sem a közönséget, sem pedig a résztvevőket nem hozza kellemetlen helyzetbe. Az előadó elárulta, hogy vannak még apró tisztázatlan kérdések, de azok végére is pont kerül a héten. Az biztos, hogy a nézők az 1998-as vb-hez képest sokkal kényelmesebben juthatnak a pályára, mivel nem kell 3-4 kilométert gyalogolniuk, mert a Bajai út mellett lesz parkolási lehetőség.

A sportági vezetők és a hivatalos vendégek leállása szintén a pálya közelében lesz, ahonnan kisbusszal szállítják a helyszínre őket. A versenyzők, a dolgozók, a VIP-vendégek a röszkei úton, a vb alatt is használt területen hagyhatják a gépkocsijukat.

Az összejövetelen az is elhangzott, hogy ezekben a napokban a július 18-21 közötti szegedi Eb-t hirdető 300 darab óriásplakátot helyeznek el főleg Dél-Magyarországon és az autópályák mellett. A Szegedre bevezető öt úton - budapesti, bajai, vásárhelyi, makói, röszkei - hamarosan táblák csalogatják a nagy rendezvényre a nézőket.

Végül szó esett az ülésen arról, hogy a drukkerek kiszolgálását elvállaló cég a napokban visszalépett, ezért a városi sportigazgatóság és a városi divízió kapta feladatul, hogy a vendéglátást, vásárvárosi jelleggel, az Eb négy napjára megszervezze. E tevékenység iránti érdeklődést szívesen fogadnak.

Mádi József, Délmagyarország 2002.06.12.

Kőbán Rita Kajak-kenu Eb, Szeged 2002
KAJAK-KENU

LINKEK