FONTOS


 

Szegediek a dobogón Zágrábban
Molnár: aranydupla az Eb-n


Zágrábban szombaton délután az ezer-, vasárnap pedig az ötszáz méteres döntőket rendezték az ifjúsági és a junior Európa-bajnokságon. Mindkét nap nagyszerű magyar szereplést, és szegedi érmeket hozott.

A Démász-Szegedi VE együtteséből ezren először a Joób Márton, Vajda Attila kenus duó volt érdekelt. A kettős végig az élbolyban haladt, az első négy hajó pedig messze elhúzott a többi egységtől. Már ötszáznál is második volt a magyar duó, ám hiába hajráztak kiválóan, a lengyel juniorok közel fél métert megtartottak az előnyükből, így Joóbék a második helyet szerezték meg.

A kajak párosok mezőnyében a már sok nagy csatát megélt és a magyar felnőttek közt is egyre markánsabb arcot öltő Molnár Péter (Démász-Szegedi VE), Siebel Lajos (Csepel) páros - amely a második, szegedi válogatón mindössze egy tizeddel kapott ki a Vereckei, Veréb egységtől - esélyt sem hagyott az ellenfeleknek. Jellemző a fölényükre, hogy egy hajó távolságban követte őket a második helyezett.

A kajak-kenuban szokatlan időpontban ült hajóba a szintén szegedi Börcsök Balázs, valamint a szolnoki trió, Boros, Bethlenfalvi és Baranyi a K4-esek ezerméteres fináléjában. Majdnem este nyolc óra volt, amikor eldördült ugyanis a számukra a startpisztoly. A kvartett - mint ahogy mindkét nap a döntőkre igaz ez a megállapítás - szoros versenyt vívott és óriási hajrát nyitott, de a kiegyensúlyozott csatában meg kellett elégedniük a 3. hellyel.

Vasárnap ötszázon megint minden döntőben találhattunk magyar hajót, közte négy szegedit. Az ifiknél a Sík Mártont az egységben tudó kajaknégyest - a további tagok: Mónus, Senk, Boros - a szoros befutót követően csak hosszas elemezgetés után hozták ki másodiknak. A junior párosoknál - még mindig a kajakosoknál járunk - Molnár és Siebel ezer után ismételt, azaz a duó kétszeres Eb-elsőnek vallhatta magát. - A rövidebb távon elég nagy volt a verseny, ám szerintem az ezret nehezebben nyertük meg - összegzett a szegedi Molnár, majd hozzátette: - Nagyon elégedett vagyok, bár azért az elvárások egy kicsit görcsössé tették a teljesítményemet.

A szakágban a tiszta Démász-hajó, Almási, Biczók, Szélpál és Pusztay a negyedik helyet szerezte meg, míg a kenusoknál, egyesben Joób Márton ötödik, a kvartett Vajda, Kálmán, Ispán, Balázs összeállításban - az első kettő szegedi - nyolcadik lett.

Mádi József, Délmagyarország 2002.08.05.

Kőbán Rita Kajak-kenu Eb, Szeged 2002
KAJAK-KENU

LINKEK