FONTOS


 

A Démász-Szegedi VE kajakosa elhagyja a klubját
Fehérvári Ausztráliába tart

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Mádi József, Délmagyarország 2002.09.11.
--------------------------------------------------------------------------------

Fehérvári Vince Ausztráliába készül. Nem nyaralni utazik a messzi földrészre, hanem tanulni, esetleg dolgozni, és ha minden jól megy, még két évig kajakozni.

Tavaly igazolt a Honvédból a Démász-Szegedi VE-be Fehérvári Vince. Sprintkirálynak, a világ leggyorsabb kajakosának titulálták, és ezt számos - összesen hét - világbajnoki elsősége bizonyította is. A szerződése két évre szólt, s idén december 31-én jár le. Úgy tűnik, nem Szegeden képzeli el a folytatást.

- Való igaz, Ausztráliába készülök - erősítette meg az információnkat a hétszeres világelső Fehérvári. - Harmincéves vagyok, lassan már a sportolói pályafutásom utáni időszakra is gondolnom kell. Most jött ez a lehetőség, amelyet közel háromnegyed éves szervezőmunka előzött meg. Szeptember 17-én repülök a földrésznyi országba, de hogy meddig maradok, az még kérdéses.

A kiválóság a kajakos ismerősök révén került kapcsolatba Ausztráliával.

- Az ottani válogatott szövetségi kapitánya a magyar származású John Sümegi, és vele beszéltem előzetesen a lehetőségekről - nyilatkozta Fehérvári. - Az majd csak ott dől el, hogy mit csinálok, de azért hirtelen nem akarom abbahagyni a sportolást. Valószínűleg Canberra lesz a célállomásom, ám még ez sem tuti. A kajakozás mellett a nyelvtanulást és a számítógépes ismeretek minél tökéletesebb elsajátítását tűztem ki magamnak feladatként.

A Démászban töltött két idény alatt Fehérvári hat országos bajnoki címet, egy vb- és két Eb-elsőséget gyűjtött be, de szerzett még három Eb-ezüstöt és két Eb-bronzot is.

- Elégedett vagyok a teljesítményemmel, bár az biztos, hogy lehetett volna jobb is - értékelt a kajakos. - Úgy érzem, mindent megtettem, ami tőlem telt. A legutóbbi vb-n pechesebbek is voltunk a szokásosnál. Beszéltem a szegedi klubból Petrovics Kálmán igazgatóval, aki természetesen marasztalt. Az egyesületben minden szempontból korrektek voltak velem, rengetegen segítettek, az ígéreteket betartották, így egy panaszszavam sem lehet a Démászra. Köszönettel tartozom minden szegedinek, aki segített az ittlétem alatt. Ám úgy érzem, most jött el az idő, hogy kipróbáljak egy új életformát.

A búcsúzó Fehérvári a beszélgetés zárásaként még megemlítette, reméli, az ausztrálok lehetővé teszik a sárga-zöld színekben való indulását. Ebben az esetben akár az athéni olimpián is találkozhatunk vele - de már csak mint a magyarok ellenfele.
Kőbán Rita Kajak-kenu Eb, Szeged 2002
KAJAK-KENU

KÉPEK

  
  Kajak-kenu Eb, 07.21 du

  
  Kajak-kenu Eb, 07.21 de

  
  Kajak-kenu Eb, 07.20 de
  .. további képsorok >>

 
LINKEK

  Fehérvári Vince