FONTOS


 

A cél, hogy a versenyzők kikapcsolódhassanak
Kajakosok sítáborban


A kajak-kenusok a sítáborban sem lazsálnak: naponta hét-nyolc órát töltenek el az ausztriai Altaussen mellett található pályákon - tudtuk meg Angyal Zoltán szövetségi kapitánytól. A hagyományos év eleji túra, amelyre a tavalyi világbajnokok kaptak meghívást, vasárnap kezdődött és pénteken ér véget.

“A sítábor célja, hogy a monoton téli felkészülés során a versenyzőknek legyen lehetőségük a kikapcsolódásra, és ehhez nagyszerű helyszín az ausztriai síparadicsom" - mondja a szövetségi kapitány. A tavalyi szezon öt kenus világbajnoka mellett természetesen síruhába öltöztek a sikert sikerre halmozó női kajakosok is, akik közül csupán Dékány Kinga maradt itthon. Nem utaztak el a férfi kajakversenyzők sem, persze nem közös döntésről, hanem egyéni indokokról van szó. Hegedűs Róbertet például egyetemi vizsgái marasztalták, Horváth Gábor pedig néhány hét múlva indul majd sítúrára.

“A versenyzők mind nagyszerűen tudnak síelni, de az sem gond, ha valaki kezdő, Vaszary Zoltán, a kajak-kenu szövetség technikai igazgatója ugyanis kiváló síoktató" - árulja el Angyal Zoltán. Úgy tűnik, a kajakosoknak nemcsak tehetségük, hanem kedvük is van ehhez a sporthoz, ugyanis napi hét-nyolc órát síelnek az alpesi pályákon. “Nagyon hasznosnak tartom az itt eltöltött napokat, ezért külön köszönet jár a Hotel Tyrol tulajdonosának, Nagy Lászlónak, aki akárcsak az elmúlt években, idén is vendégül lát bennünket - mondja a szövetségi kapitány, majd hozzáteszi - bízom benne, a mostani szezonban is lesz annyi világbajnokunk, hogy jövőre szintén népes csapattal érkezzünk meg erre a gyönyörű helyre."

MKKSZ, 2002.01.09.

Kőbán Rita Kajak-kenu Eb, Szeged 2002
KAJAK-KENU

LINKEK