FONTOS


 

Lassan halad a pályafelújítás és a tv-közvetítések ügye
Szegedi Eb: még 150 nap

Százötven nappal a szegedi kajak-kenu Európa-bajnokság előtt a létesítmények felújítása, a tv-közvetítések és a szponzoráció kérdése még fejtörést okoz a rendezőknek, a szurkoló azonban nyugodt lehet: versenyzőink újra arra törnek, hogy több tízezer néző előtt belapátolják a legeredményesebb válogatottnak járó különdíjat. Persze némi fejtörés a válogatott felkészülését is nehezíti, ám a kerékpáros bukás nyomán arccsontját fájlaló Kolonics György állapota már javul.

A férfi kajak válogatott java része február végéig Mátraházán edz, a jövő hónaptól pedig már mindenki vízre száll: előbb itthon, majd március 17-től a háromhetes sabaudiai, illetve sevillai edzőtáborban. A szegedi csapatot Angyal Zoltán szövetségi kapitány három válogatót követően jelöli ki, az egyesek és párosok májusi és júniusi regattája után - három héttel az Eb előtt - külön válogató vár a négyesekre.

Kedden bemutatták az Eb arcait, reklámembereit: Vereckei Ákost, valamint a Belicza Béla, Zala György, Iván Gábor és Vasali László fémjelezte kenu négyest óriásplakátokon láthatjak majd országszerte. "Nekik legalább rendben van az ábrázatuk..." - kajánkodott Angyal Kolo sérülésére emlékeztetve. Baráth Etele, a szövetség elnöke kevéssé tetszett vidámnak: ő - és a szervező bizottság elnöke, Füleky András - tiszte szerint a gondokról beszélt.

Hiába értesítették őket arról, hogy az ISM április 19-ig 307 millió forint értékben újíttatja fel a Maty-éri pályát, ez ideig egyetlen kapavágás sem történt. A rendezés költsége 276 milliót tesz ki, ám jelenleg csupán Szeged város 40 milliója jelent biztos bevételt. Egyelőre nincs névadó főszponzora az idei legrangosabb honi világeseménynek. A támogatókat óvatosságra készteti, hogy a tárgyalások elhúzódása miatt még a két közszolgálati és a két nagy kereskedelmi tv egyikével sem írhattak alá megállapodást.

Ami biztos: július 17-én a szegedi Dóm-téren kerül sor az Európa-bajnokság megnyitójára, ám csapatunk az igazi ünneplést a végére hagyná.

GG, Nemzeti Sport 2002.02.20.

Kőbán Rita Kajak-kenu Eb, Szeged 2002
KAJAK-KENU

LINKEK