FONTOS


 

Az MTV és a Tv2 versenyezhet az Eb-ért
Vitray segít a sportágnak?

A július 18. és 21. között Szegeden sorra kerülő kajak-kenu Eb televíziós közvetítéseiről még nem állapodott meg egyetlen televíziós csatornával sem az MKKSZ. Ugyan két társasággal, az MTV Rt.-vel és a Tv2 mögött álló MTM-SBS Rt.-vel is folynak tárgyalások, igazi versenyhelyzet még nem alakult ki. Nyári Zsolt, az MTV sportosztályának vezetője bizakodó, szerinte az 1998-as vb-hez hasonlóan -- ráadásul az akkori, magas színvonalon -- ők közvetíthetik majd az egyik legrangosabb hazai sporteseményt. Jogdíjat ezzel együtt nem kívánnak fizetni, mi több, stábjuk ellátásnak és a mozgó kamera 8-10 millió forintos költségének teljes vagy részbeni átvállalására kérik a szövetséget.

A szervezők számára létkérdés a tv-s megjelenés, hiszen az -- MKKSZ által külön kasszán kezelt -- Európa-bajnokság jövendő szponzorai is a megállapodás alapkövének tartják a regatta élő közvetítését. Korántsem mellékes, hogy a helyszínre kilátogató tízezrek kivételével néhány millió szurkoló is megbántódna, ha nem láthatná az elmúlt tíz év legeredményesebb válogatottjának újabb, hazai pályán elért diadalait. Némiképp javít a helyzeten, hogy a Tv2-vel folytatott megbeszélések is eredményre vezethetnek: a kereskedelmi csatornát ráadásul nem csupán az Eb, hanem a sportág egésze érdekli, s fantáziát lát az évközi, pénzdíjas versenysorozatok sugárzásában, valamint olyan sztárok foglalkoztatásában, mint Kolonics György, Pulai Imre, Vereckei Ákos vagy Kovács Katalin.

Végül arról se feledkezzünk meg, hogy Pintér Dezsőnek, a Tv2 első számú vezetőjének az egyik tanácsadója Vitray Tamás, aki a sydneyi olimpia idején kizárólag a kajak-kenu kedvéért ült vissza az MTV kommentátori székébe.

GG, Nemzeti Sport 2002.02.21.

Kőbán Rita Kajak-kenu Eb, Szeged 2002
KAJAK-KENU

LINKEK