FONTOS


 

Válogató előtt
Vereckeiék edzőtáborban

A dunavarsányi edzőtáborba vonultak, s a jövő heti válogatóig ki sem mozdulnak onnan a férfi kajak válogatott olimpiai távon vitézkedő tagjai, míg a női csapat már most a szolnoki verseny helyszínén gyakorol. Angyal Zoltán szövetségi kapitány hétfőn Sári Nándor együttesénél vizitált, és az új egységek teljesítményére volt kíváncsi: "Kételyeimet valójában a válogató oszlathatja el, ám szerencsére már most is erősnek tetszik az ezer méteren induló Vereckei Ákos, Veréb Krisztián páros, valamint a Kammerer Zoltán, Storcz Botond ötszázas duó. Vereckei mellett ráadásul Storcz is magára talál egyesben, úgyhogy alakulnak a dolgaink. A négyeseknek külön válogatót rendezünk, ezért a kvartettek kialakítása egyelőre nincs napirenden."

A júliusi, szegedi Eb-n Angyal legalább hat-hét aranyat vár csapatától, ugyanakkor megjegyzi: az idei szezon részben még a kísérletezésé. Jövőre, az előolimpián már az Athénban 2004-ben is éremszerzésre esélyes egységeket kívánja elindítani. Fábiánné Rozsnyói Katalin női csapata alkotja a válogatott legstabilabb szakágát: Kovács Katalinék esélyességét bizonyítja, hogy edzőjük az idén ráhangólódás nélkül, rögvest a válogatón versenyezteti őket először.

Kenus menőnk, Kolonics György lapátot ragadott volna előbb is, csakhogy csupán a közelmúltban került le kezéről a gipsz. A vállsérülést szenvedett Zala Györggyel ellentétben Kolo immár edzésbe is állt, ám reálisan a második válogatóra pótolhatja a lemaradását.

Havasréti Béla, Nemzeti Sport 2002.05.14.

Kőbán Rita Kajak-kenu Eb, Szeged 2002
KAJAK-KENU

LINKEK