FONTOS


 

Támogató az Eb mellett

Beszédes számokat ismertetett Baráth Etele a szegedi kajak-kenu Eb előkészületei kapcsán tartott sajtótájékoztatón. Az MKKSZ elnöke bejelentette, hogy a 270 millió forintos költségvetésű eseményt névadó szponzorként támogatja a Mol; továbbá azt is elárulta, hogy az immár hétéves partnerség során összesen 160 millió forint áramlott Magyarország legnagyobb vállalatától az elmúlt másfél évtized legsikeresebb sportágát irányító szövetséghez.

Az 5. Mol síkvízi kajak-kenu Európa-bajnokság szervezői tehát nem kényszerülnek arra, hogy a szurkolókra hárítsák a borítékolhatóan sikeres rendezés költségeit. A július 18. és 21. között a Maty-éri gróf Széchenyi István evezős és kajak-kenu-pályán sorra kerülő kontinensbajnokság csütörtöki és pénteki elő-, illetve középfutamaira egységesen 600 forintért árusítják majd a jegyeket, míg a szombati 1000 méteres és a vasárnapi 500, valamint 200 méteres döntőkre az állóhelyi belépő kerül ennyibe, az ülőhelyre pedig 1200 forintért váltható jegy. A négynapos bérlet ára 2000 forint. A regattaközpont felújításával - például a részben fedett főlelátó 5400 férőhelyesre bővítésével - a júniusi második válogatóig készül el a Stadion Invest Rt., amely garantáltan minőségi munkát végez a kajakosokért, hiszen vezérigazgatója, Csonka Gábor egyúttal az MKKSZ egyik alelnöke.

Angyal Zoltán szövetségi kapitány a május első hétvégéjén rendezett tájékoztató versenyen, valamint a négy győzelmet hozó, mecheleni világkupa-viadalon szerzett tapasztalatai alapján optimista. Csak a két kiváló kenus, az olimpiai bajnok Kolonics György és Zala György sérülése aggasztja. Előbbi esetében az orvosok megnyugtató híreket adtak, mert Koló szépen gyógyul, sőt ott lehet a jövő hétvégi szolnoki első válogatón. Utóbbival viszont jó ideig nem számolhat Angyal, mert hosszabb kihagyásra kényszerül. A mecheleni vk-ra visszakanyarodva, Angyal elismerően szólt az új formáció, a Vereckei, Veréb páros bemutatkozásának, valamint a Démász-Szegedi VE olimpiai bajnok kajakosa, Storcz Botond sikeres egyéni ezres próbálkozásának. A hazai idénynyitót is megemlítette a kapitány, amelyen elsősorban a fiatalok remekeltek.

Kedden még a szakmai munkáért felelős alelnöktársa avatott: Vaskuti István ezúttal Dónusz Éva, Foltán László és a Mol csapatából három jelenlegi válogatott versenyző, Fehérvári Vince, Hegedűs Róbert és Vereckei Ákos társaságában leplezte le a szövetség székházában a sportág örökös bajnokainak márványtábláját, amelyen neveik mellett huszonkilenc további kajakos és kenus klasszisé is látható - az aranygravírozás ára legalább egy olimpiai arany, avagy minimum öt világbajnoki cím...

A várakozások szerint a szegedi Eb-n több tízezer szurkoló foglalhatja aranyba az eredménylistát bővítő lapátforgatók nevét - legalábbis a helyszínen. Szinte bizonyos, hogy az Európa-bajnokság döntőit - amelynek lapunk, a Nemzeti Sport is médiatámogatója- a Magyar Televízió élőben közvetíti.

GG, Nemzeti Sport 2002.05.15.

Kőbán Rita Kajak-kenu Eb, Szeged 2002
KAJAK-KENU

LINKEK