FONTOS


 

Raabkarcher-kupa, 1. Eb- és vb-válogató
Pulaiék javuló formában


"Úgy is fogalmazhatnék, semmi különös nem történt, csakhogy aki figyelte a sportág híreit, tudja, korántsem hétköznapi események zavarták meg a felkészülést" - mondta Angyal Zoltán, a kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya, amikor az első válogató verseny kvalifikációjának értékelésére kértük. A legszembetűnőbb eset (esetek) Kolonics nevéhez fűződnek, aki az elmúlt hónapokban hol bekötött feje, hol gipszelt karja miatt hagyta ki edzések hosszú sorát. Kétszeres olimpiai bajnokunkat azonban elképesztően kemény fából faragták, ugyanis minden nehézség ellenére a hét végi döntőkbe verekedte magát.

Angyal szerint ezer méteres produkcióján még nyomot hagy a zaklatott alapozás, ötszázon ellenben aligha szoríthatja meg bárki is. Kenu párosban a tavalyi "generálpauza" után a Pulai Imre, Novák Ferenc kettős is mind jobban teljesít: a jóslásokkal megvárnánk a szombat délelőtti finist, hiszen egyenlőre elkerülték egymást a másik, Hüttner Csaba és Fürdök Gábor alkotta párossal.

A férfi kajakosoknál az újfent egyesbéli célokra összpontosító Storcz Botond nyit - legalábbis a hosszabb távon magabiztosnak tűnik. Párosban hasonlóképp bíztató az előfutamát uszálynyi hosszal nyerő Vereczkei Ákos és Veréb Krisztián teljesítménye. A hölgyeknél egy kilométeren szintúgy egy új egység arathat - Kovács Katalin Bóta Kingával -, miként előbbi egyesben is eminens lehet. Hiszen természetesen az esélyesek sem mehetnek biztosra a szombat délelőtti finálék során, tudniillik ama remény, hogy a győztesek közel kerülhetnek az 5. MOL síkvizi kajak-kenu Eb-n való részvételhez, a feltörekvők erejét is megsokszorozza.

GG, Nemzeti Sport 2002.05.25.

Kőbán Rita Kajak-kenu Eb, Szeged 2002
KAJAK-KENU

LINKEK