FONTOS


 

Vivendi-kupa, 2. Eb- és vb-válogató, ob
Kolonics az egyeduralkodó


E hét végén a legtöbb számban véglegesen elválik, kik indulhatnak egyesben és párosban egyik legsikeresebb sportágunk júliusi, hazai rendezésű világversenyén, a Mol 5. síkvizi kajak-kenu Európa-bajnokságon. Ezúttal nemcsak a versenyzők, az 1998-ban már csodás vb-t záró rendezők is főpróbát tartanak megújult olimpiai regatta-központunkban.

A Maty-éri éremeső persze mindennél fontosabb: a Vivendi-kupáért kiírt döntők során ugyanis nemcsak a válogatottba kerülés, az országos bajnoki címek sorsa is eldől. Pontosan ezért indul el a versenyen a vb-címvédőként az első, szolnoki válogatón csapattagságát már kiharcoló Szabó Szilvia, Bóta Kinga (K-2, 500 méter) és Vereckei Ákos (K-1, 500).


Kolonics György idehaza a legritkább esetben talál legyőzőre, most is ő a favorit

Ha jövendölésekbe nem is bocsátkozunk, kenu egyesben Kolonics György egyeduralmát, párosban pedig a hazai pálya előnyét élvező Hüttner Csaba, Fürdök Gábor kettős esélyességét borítékolhatjuk. Férfi kajakban ezer méteren is egyértelmű lehet a helyzet, ha Storcz Botond bizonyítási kedve töretlen marad - párosban, ötszázon szintúgy remek sansszal indul Kammerer Zoltán társaságában.

A hölgyeknél Kovács Katalin szólózhat Eb- és vb-kiküldetést érőn, a duóknál pedig nagyrészt Fábiánné Rozsnyói Katalin csapaton belüli párkiosztásán múlik, ki melyik számban indul majd. A Vivendi-kupa pénteken az elő- és középfutamokkal startol, szombaton az ezer, vasárnap pedig az ötszáz és kétszáz méteres döntőkre kerül sor - remélhetően remek Európa-bajnoki hangulatot előlegező verőfényben.

GG, Nemzeti Sport 2002.06.13.

Kőbán Rita Kajak-kenu Eb, Szeged 2002
KAJAK-KENU

LINKEK