FONTOS


 

Világ- és Európa-bajnoki válogatók
Gyökösék meglepetése ötszázon
Egyszer borult a papírforma



A Kammerer, Storcz, Kökény, Horváth négyes 1000 méteren nyerte meg a válogatót
Az elmúlt héten a kenusok, pénteken pedig a férfi kajakos kvartettek válogatóztak a szolnoki Holt-Tiszán. Angyal Zoltán szövetségi kapitány ezt követően terjeszti az elnökség elé a válogatott csapatok névsorát, amelyek részt vesznek majd a szegedi Mol 5. síkvízi Európa-bajnokságon (július 18-21.), illetve a sevillai világbajnokságon (augusztus 29.-szeptember 1.)
Kellemes, napos időben, kora délelőtt először a 200 méteres futamban érdekelt három legénység tette vízre hajóját. A tavalyi világbajnok, Fehérvári Vince, Hegedűs Róbert, Beé István, Horváth Gábor négyes egy pillanatig sem hagyott kétséget afelől, hogy ki a jobb. Biztosan győzték le a Kadler Viktor, Babella Balázs, Páger Zoltán, Almási Gergely kvartettet. Ezt követően, még a délelőtt folyamán az 500 méteres távon is eldőlt, hogy a négy egység közül ki képviseli színeinket a világversenyeken. Nagy meglepetésre a Gyökös Lajos, Borhi Zsombor, Hegedűs Róbert, Kökény Roland alkotta csapat remekül harcolt, és mintegy másfél méterrel verte a sokak által abszolút favoritnak tartott Vereckei Ákos, Veréb Krisztián, Horváth Gábor, Beé István négyest. A csapat vezérevezőse, az Atomerőmű SE versenyzője, a 22 esztendős Gyökös Lajos, aki még idáig egyetlenegy világversenyen sem lapátolt, most kettőn is részt vehet.
"Jól rajtoltunk, s ez volt sikerünk egyik záloga. Ennek így kellett lennie, társaimmal sokat dolgoztunk a sikerért, igyekszünk majd megfelelően képviselni hazánkat Szegeden és Sevillában is" - mondta Séra Miklós tanítványa.
Délutánra mindössze egy szám maradt, méghozzá az 1000 méteres futam, melyben két egység versenyzett. Közülük a Kammerer Zoltán, Storcz Botond, Horváth Gábor, Kökény Roland négyes biztosan verte a Siebel Lajos, Molnár Péter, Gyökös Lajos, Kucsera Gábor összetételű egységet.
"Két számban papírforma-eredmény született, ám az ötszázasok vetélkedője meglepetést hozott. A tehetséges Gyökös Lajos vezérelte csapat legyőzte ugyanis Vereckeiéket. Kíváncsian várom, hogy ez az újonc kvartett mire lesz képes a világversenyeken. E hét végére pihenőt kap a válogatott a dunavarsányi edzőtáborból, hétfőtől azonban folytatódik az erőltetett menet. Csapatunk július tizenötödikén utazik Szegedre az idei Európa-bajnokság helyszínére" - mondta a válogató végeztével Angyal Zoltán szövetségi kapitány.

Varga Csaba, Nemzeti Sport 2002.06.29.

Kőbán Rita Kajak-kenu Eb, Szeged 2002
KAJAK-KENU

LINKEK