FONTOS


 

Ifjúsági és U23-as Európa-bajnokság, Zágráb
Ezerszázalékos esélyek


A 2008-as pekingi olimpia kajakos és kenus bajnokai közül bizonyára ott lapátolnak néhányan Zágrábban, az ifjúsági és U23-as Európa-bajnokságon. Anélkül, hogy a magyar csapatból "kijelölnénk" a jövő bajnokait, rögzítsük: ifjonti koruknak köszönhetően utánpótlás-válogatottunkba még olyanok is befértek, akik két éve a sydneyi olimpián, illetve két hete, a szegedi Eb-n is bizonyítottak. Az olimpiai ezüstérmes Viski Erzsébet, valamint az Európa-bajnok Rasztótzky Eszter mindenképpen e vonulatba tartozik.

Rasztótzky a tavalyi felnőtt Eb-n remeklő Fazekas Krisztinával meggyőzően versenyzett 1000 párosban, s az előfutamot fölényesen nyerve jutott a döntőbe. Benedek Dalma egyesben kajakozott hasonló magabiztossággal. A férfiaknál sem lehet okunk panaszra: a felnőttválogatón is dobogós helyezést elért Kucsera Gábor, illetve a Siebel Lajos, Molnár Péter páros szintúgy finalista. "A fiúknál évek óta jobbak vagyunk az egy kilométeres távon, mint ötszázon. Ez korántsem gond, hiszen a felnőttválogatottat a jövőben épp ezren kell megerősíteni" - magyarázta Schmidt Gábor, a szövetség új főtitkára.
Zágrábban hét végén már a döntőkre kerül sor: szombaton 14.30 órától 1000, vasárnap délután pedig az 500 méteren állnak rajthoz a legjobbak - köztük a mieink.

Nemzeti Sport 2002.08.03.

Kőbán Rita Kajak-kenu Eb, Szeged 2002
KAJAK-KENU

LINKEK