FONTOS


 

Athénban szerződnek a 2004-es szállásra
A MOB egymilliós ajándéka

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Vad Dezső, Nemzeti Sport 2002.09.14.
--------------------------------------------------------------------------------

Régi vágya teljesült Angyal Zoltánnak, a sikeres kajak-kenu válogatott szövetségi kapitányának. Péntek reggel jókívánságok között vette át Schmitt Páltól, a MOB elnökétől azt a legkorszerűbb hordozható számítógépet, amelyet a testület több mint egymillió forintért vásárolt a válogatottnak.


Angyal Zoltán (balra), Schmitt Pál, valamint az egymilliós hordozható számítógép
"Rendkívüli segítséget jelent majd ez a mindentudó masina, hiszen rögzíthetjük a műholdas sebességmérő, valamint a pulzusmérő adatait a partról vagy a kísérő motorosból. Pontosan tájékozódhatunk arról, hogy egy négyes egyes tagjainak mennyi a pulzusa, milyen sebességgel haladnak, majd a rögzített adatok értékelése tudományos alapokra helyezi a felkészülést" - magyarázta Angyal Zoltán.
A baráti beszélgetés során az is kiderült, hogy a kapitány Schmidt Gáborral, a szövetség új főtitkárával szombat reggel Athénba repül, hogy a MOB képviseletében véglegesítse a Leon Anti Village Inn szállóval kötendő szerződést, amely az olimpiai versenypálya közvetlen közelében található. A Schintiában lévő versenypálya 41 kilométerre van az olimpiai falutól, megközelítése a hegyi utakon legalább egy óra, így a versenyzőknek az utazást és a bemelegítést számítva a kora reggeli versenyekre való tekintettel hajnali három-négy órakor kellene ébredniük. Így teljesen érthető és indokolt, hogy a legutóbbi három olimpiához hasonlóan ismét a versenypálya közelében kapjanak elhelyezést. A kajakosok jó előre terveznek, s már azt is eldöntötték, hogy a 2004. augusztus 23-án, hétfőn kezdődő versenyekre a csapat 21-én, szombaton kel útra.

Kőbán Rita Kajak-kenu Eb, Szeged 2002
KAJAK-KENU

LINKEK