FONTOS


 

Olimpiai egyeztetésen a sportág vezérkara
A nők uralták a mezőnyt, a férfiak elkényelmesedtek

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: VD, Nemzeti Sport 2002.10.06.
--------------------------------------------------------------------------------

A magyar kajak-kenu sport az idei világversenyeken elért kiváló eredményeivel őrzi helyét a világ élvonalában, de akadtak figyelmeztető jelek - ez derült ki a csütörtök délelőtti olimpiai egyeztetés során. Angyal Zoltán szövetségi kapitány részletesen elemezte a három szakág helyzetét. A nők örvendetes módon uralták a mezőnyt.

Fábiánné Rozsnyói Kati "néni" újabb csapata a jelek szerint beérett. A férfikajak nemzetközi téren a legnagyobb mezőnyt vonultatja fel, és egyben a legkiegyensúlyozottabb is. A kapitány szerint a magyar gárda minden tekintetben alkalmas az olimpiai sikerek megismétlésére, de a versenyzők mintha kicsit elkényelmesedtek volna, s talán a fejekben sincs minden rendben. Kenuban alakult a legnehezebb helyzet, Kolonics György változatlanul meghatározó ember, a fiataloktól azonban többet vártak. A Pulai-Novák kettős immár a második idényben esett el a világversenyen való részvétel lehetőségétől, és így kimaradt az újonnan összeállított olimpiai keretből is.


A szövetség november végégig kétéves részletes felkészülési tervet dolgoz ki, ebben a kifejezett szakmai kérdések mellett természetesen más körülményekre is kitérnek majd, melyek megoldásához segítséget kértek a MOB-tól. Például a jövő évi kvalifikációs világbajnokságon való részvételhez, amelyet az Egyesült Államokban rendeznek, továbbá ahhoz, hogy a fiatalok a tapasztalatszerzés jegyében az eddiginél jóval több nemzetközi versenyen vehessenek részt. Mindehhez a jelen lévő Köpf Károly, a sportért felelős helyettes államtitkár és Molnár Zoltán, a MOB ügyvezető igazgatója segítséget és támogatást ígért.

Kőbán Rita Kajak-kenu Eb, Szeged 2002
KAJAK-KENU

LINKEK