FONTOS


 

Kotorban edzenek
--------------------------------------------------------------------------------
forrás: GG, Nemzeti Sport 2002.11.13
--------------------------------------------------------------------------------

Akár labdarúgócsapatot is alkothatnának, ők mégis a Kotori-öböl kikotrására esküdnek fel: Sári Nándor 11 tagú gárdája majd’ kéthetes montenegrói edzőtáborozással zárja az alapozás első szakaszát. Sári nem csupán – a Honvéd-Westelből, a Győri VE-ből és a Csepelből – verbuválódó saját versenyzőit viszi magával, hanem a Démász-Szeged kajakosait is: persze Storcz Botondot kivéve, akivel szeptemberben elváltak útjaik.

A mester ugyan nem óhajtott kitérni arra, hogy Storcz elküldésének köszönhetően vagy a mérsékelt világbajnoki szereplés következményeként állt-e be a fordulat, mégis amondó volt, végre újra harapnak fiai. "Nem akarom elkiabálni, de úgy vettem észre, újra örömet szerez a munka Vereckei Ákosnak és társainak – mondta a tréner. – Szeretném, ha ismét olyan elszántsággal készülnének a versenyzőim, mint Sydney előtt, amikor még szinte alig ismerték őket…”

Az edzőtáborozás költségeit egyébiránt most nem az MKKSZ állja, hanem az egyesületek. "A szövetség buszával megyünk, és olcsó, de jó helyen szállunk meg. A lényeg, hogy mind tovább kajakban maradhassunk, és megmutassuk, reális áron is lehet megfelelő meleg vízi edzőtábort szervezni.”

Információink szerint a honi föderáció jelenleg a válogatottak jövő évi ideális, külföldi felkészítését készíti elő. Schmidt Gábor főtitkár és munkatársai arra törekszenek, hogy a két világverseny (az athéni előolimpia és az atlantai vb) és a szegedi regatta mellett a mecheleni, a milánói és a duisburgi Világkupára is kiutaztassák a magyar válogatottat.
Kőbán Rita Kajak-kenu Eb, Szeged 2002
KAJAK-KENU

LINKEK