FONTOS


 

Teljes siker 500 méteren

A szegedi kajak-kenu Európa-bajnokság ötszáz méteres középdöntőjében a Kammerer-Storcz duó és a Hegedüs-Borhi- Gyökös-Kökény felülmúlták még a derűlátó várakozásokat is. A szombati 1000 méteres és a vasárnapi 500 méteres döntőkön valamennyi számban indulhat magyar egység.

A délutáni 500 m-es kajakos középdöntők során az olimpiai bajnok Kammerer, Storcz duó és a Hegedüs, Borhi, Gyökös, Kökény négyes tette maximálissá a szegedi Európa-bajnokság első két napjának magyar mérlegét: száz százalékos teljesítményt nyújtottak eddig a házigazdák, köszönhetően annak, hogy a szombati 1000 m-es finálékhoz hasonlóan a vasárnapi rövidebb táv mindegyikének lesz hazai érdekeltsége.

A sydneyi aranyérmesek nem csak nyertek, hanem küzdeni tudásból is jelesre vizsgáztak (vagyis kifogástalan az erőállapotuk), mert nagy hajrában verték az addig vezető szlovákokat. Az érmekért hatalmas csata várható, mert a címvédő németek, Rauhe és Wieskötter közel 1 mp-cel gyorsabbak voltak egy másik középdöntő élén a magyar favoritoknál.

- A lengyelek nyerték 1999-ben, a németek tavaly a vb-t, közte mi az olimpiát, tehát hihetetlenül nagy döntő elé nézünk - jósolt a távirati iroda érdeklődésére Kammerer Zoltán. - Nem mi vagyunk az esélyesek, de persze mindent megteszünk majd a győzelemért.

Kammerer egyetértett azzal, hogy jelentős mértékben befolyásolja majd szereplésüket a szombati 1000 négyes eredménye. Ha ebben a számban nyernek, az feldobja őket, ha kikapnak... Nos, akkor meg amolyan csakazértis hangulatban állnak oda az 500 páros rajtjához.

A kvartett felülmúlta középdöntőbeli elsőségével még a derülátó várakozásokat is: féltávnál ugyan Hegedüsék előtt voltak a románok, a vége azonban az övék volt, biztosan nyertek, s a norvégok csúsztak be másodiknak. Azaz, nem csupán Angyal Zoltán, a magyarok szövetségi kapitánya volt elégedett, hanem a hajdani világbajnok, Bakó Zoltán is, aki az északiak szakvezetője. Az Eb szombaton az 1000 m-es döntőkkel (9 ó) folytatódik, délután 14 órától rendezik a 200-as előcsatározásokat - jelenti az MTI.

Minden döntőben indul magyar hajó a hét végén

A szegedi kajak-kenu Európa-bajnokság második napján kialakult a szombati 1000 méteres és a vasárnapi 500 méteres döntők mezőnye. Valamennyi számban indulhat magyar egység.

Az 1000 méteres előfutamokból három számban kényszerült pótselejtezőre a magyar válogatott, de ezekben a számokban is realizálódott a papírforma. A kilenc 1000 méteres szám mindegyikében lesz magyar hajó szombat délelőtt.

Népszabadság 2002.07.19.

Kőbán Rita Kajak-kenu Eb, Szeged 2002
KAJAK-KENU

LINKEK