FONTOS


 

Az idei harmadik európai Világkupa-futam következik
Öt szegedi Duisburgban

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Mádi József, Délmagyarország 2003.06.18
--------------------------------------------------------------------------------

Június 20. és 22. között a németországi Duisburg ad otthont az idei harmadik kajak-kenu Világkupának.

Mechelen, Szeged. Ezek voltak az idei európai Világkupa-helyszínek eddig. Most csatlakozik a felsoroltakhoz Duisburg, amely a szegedihez hasonlóan színvonalas versenyt ígér. Ezt támasztja alá a nevezők száma: negyvennél is több ország kajakosa és kenusa startol a német városban. A magyar válogatott csütörtökön délben kel útra, nem akkora küldöttséggel, mint amely a Maty-éren indult, de azért a mecheleninél nagyobb létszámban.

A keretben ezúttal öt Démász-Szeged-versenyzőt találhatunk. A kajak szakágban Mechelenben ezren Vk-t nyert páros, a szegedi Molnár Péter és a csepeli Siebel Lajos sorrendben harmadszor teheti próbára tudását a nemzetközi mezőnyben. A klub kétszeres olimpiai bajnoka, Storcz Botond megelőlegezett szövetségi kapitányi bizalomként ülhet hajóba mindhárom páros számban Bártfai Krisztiánnal. A hölgyeknél a szakvezető, Fábiánné Rozsnyói Katalin keveri a lapokat, a Démászból Janics Natasát több csapathajóban is foglalkoztatják. A kenusoknál két szegedi tehetség is repülőre száll: Vajda Attila és Joób Márton nemcsak klubtársak, hanem ellenfelek is lesznek C1 ezer és ötszáz méteren.

- Az eddigi Világkupáknak, akárcsak a mostaninak, hármas célja van, illetve volt: rutinszerzés a vb előtt; több élversenyző, így Vereckei Ákos, Kovács Kati, Kolonics Gyuri, valamint a Bóta, Szabó női páros megnyerje a sorozatot, és az ezzel járó pénzdíjat; a fiatalok is lehetőséget kapjanak a bizonyításra - nyilatkozta lapunknak Angyal Zoltán szövetségi kapitány, aki még hozzátette: - A duisburgi viadal után a hazai vb-válogatóig három tiszta hét lesz, ez előtt mindenki tét nélkül, erős nemzetközi mezőnyben mérheti le a pillanatnyi formáját.

Még további két hír a Démász-Szegedi VE-ről. Újra együtt készül Fürdök Gábor és Hüttner Csaba. A duó trénerétől, Kása Ferenctől megtudtuk, hogy Fürdök az ő instrukciói és szisztémája alapján elsősorban a C1 ezer méterre koncentrál, de azért a páros ötszáz méter is képben van. Ezért került szóba a két évig több sikert is elért kettős újbóli összetérdelése. Az igazsághoz tartozik, hogy Hüttneren kívül mással is próbálkozik Fürdök.

Szerdán 10 órakor Budapesten tartják Hegedűs Róbert fegyelmi tárgyalását. Mint ismert, a Démász hétszeres világelső kajakosának A és B doppingpróbája is pozitív eredményt mutatott.
Kőbán Rita
KAJAK-KENU

LINKEK