FONTOS


 

Kétkedő csepeliek
--------------------------------------------------------------------------------
forrás: GG, Nemzeti Sport 2003.03.04
--------------------------------------------------------------------------------

Hét végi közgyűlésén nem fogadta el Neumayer József klubelnök pénzügyi beszámolóját a Csepeli Kajak-kenu Egyesület tagsága. A jelenlévők úgy vélték, csakis tiszta viszonyok közepette állítható meg a hajdan szebb napokat megélt egylet további presztízsvesztése.

Noha Neumayer munkáját nem bírálták, független könyvvizsgálót kérnek fel a klub átvilágítására, aki egy hónap múlva, egy újabb közgyűlésen ad számot tapasztalatairól.
A jelenlévők azért most sem tétlenkedtek: Neumayer, Kolonics György és Reményi Péter mellé két újabb tagot delegáltak az elnökségbe: Parti Zoltánt, a korábbi vb-bronzérmes kenust, aki jelenleg az oktatásügyi minisztérium főosztályvezető-helyettese, illetve Becsei Dénest, a csepeli önkormányzat ifjúsági és sportbizottságának vezetőjét.
Versenyzők tekintetében már roszszabbul állnak a Hollandi úton. Az idén csak a kétszeres olimpiai bajnok kenus Kolonicsnak és a kajakos Kökény Rolandnak ajánlhattak szerződést. Vereckei Ákos - bár Sári Nándor irányításával továbbra is a csepeli vízitelepen edz - már korábban a Honvéd-Westelhez igazolt, Belicza Béla pedig tavaly év végén ment át a BSE-hez. A maratoni világbajnok Csabai Edvin, Györe Attila kenupáros pénz nélkül is maradt, és szponzori támogatások segítségével fedezi felkészülése költségeit.
A világbajnoki és esetleg olimpiai részvétel, valamint a fizetőképesebb kereslet reményében a síkvízi érvényesüléssel kacérkodó duó, Kolonics, továbbá edzőjük, Ludasi Róbert társaságában hétfőn Horvátországba utazik edzőtáborozni. A lehetőséget afféle barter alapon kapták: Nikica Ljubek és Drazen Funtak a közelmúltban Mátraházán és Csepelen gyakorolhatott a Ludasi-csapattal, így most a horvát szövetség teremtett lehetőséget menőink metkovici, idei első vízre szállására.

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

LINKEK