FONTOS


 

Bemutatkozott az olimpiai kvalifikációért küzdő vb-csapat
Egy hajóban, egy célért

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: GG, Nemzeti Sport 2003.08.27
--------------------------------------------------------------------------------

A kajak-kenu válogatott még Gyurcsány Ferenc sportminisztert is vízre vitte Dunavarsányban. A jövő hét elején a gainesville-i vb helyszínére utazó csapat csütörtökön a sajtó képviselőinek a szárazföldön mutatkozott be, a GYISM első emberével azonban testközelből ismertette meg sportágát (pontosabban annak új szakágát, a sárkányhajózást).


Gyurcsány Ferenc (fehérben) is kipróbálta a sárkányhajózást (Fotó: Danis Barna)
Most a miniszter izzadt, ám az Atlanta melletti regattaközpontban átmenetileg fordulhat a kocka: ott a kajak-kenu szövetség elnöke, Baráth Etele meghívásának eleget téve, a szurkolóként kilátogató tárcavezető szórakozhat jól, a versenyzők pedig keményen küzdhetnek az olimpiai kvalifikációért. Gyurcsány persze máris azt kívánta, végül ismét csak ő legyen nehéz helyzetben - az év végén azon gondolkodván, miként teremti elő a világ legjobb gárdájának dukáló prémiumot.
Angyal Zoltán szövetségi kapitány ugyanakkor leszögezte: ezúttal nem az éremhalmozás az elsődleges cél, hanem az, hogy a 12 olimpiai számban minden egység athéni kvótát szerezzen. A szövetség mindent megtesz a siker érdekében: a hajóvonta pénteken földi, majd légi úton az Egyesült Államok felé veszi az irányt, hogy a kajakok és kenuk kedden már az elbertoni edzőtáborban várhassák legjobbjainkat.

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

LINKEK