FONTOS


 

Ülésezett az ECA igazgatótanácsa
Ezentúl minden évben lesz Eb

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: , Nemzeti Sport 2003.10.21
--------------------------------------------------------------------------------

Az elmúlt hét végén Budapesten ülésezett az Európai Kajak-kenu-szövetség (ECA) igazgatótanácsa. Az angol Albert Woods vezette testület legfontosabb döntése, hogy letette a voksát az évenkénti Eb-rendezés mellett, így 2004-ben és 2005-ben Poznan, 2006-ban Racice, 2007-ben Sevilla, 2008-ban pedig Milánó ad otthont a síkvízi kontinensbajnokságnak.

A Nemzetközi Kajak-kenu-szövetség (ICF) a Világkupa-sorozat erősítésén fáradozik, ám az érdekeket egyeztetve a teljes élmezőny versenyeztetésére jó alkalmat kínálhatnak a nyílt Európa-bajnokságok is – például az olimpiai kvalifikáció jegyében, ilyenre kerül sor jövőre Lengyelországban is.

Vaskuti István, a Magyar Kajak-kenu-szövetség szakmai alelnöke szorgalmazta az ECA-tagországok egységes fellépését, melynek kedvező fogadtatását már ezen a héten tettekkel igazolhatják kontinensünk képviselői. Csütörtöktől vasárnapig ugyanis Madridban ülésezik az ICF igazgatótanácsa, amelynek Vaskuti mellett a budapesti ülésen részt vevők közül többen is tagjai. A spanyolországi tanácskozás egyebek mellett a 2006-os magyarországi vb-rendezés szempontjából is nagy jelentőségű lehet.

A magyar szövetség a közelmúltban egy, a világverseny rendezését deklaráló szerződéstervezetet kapott a nemzetközi szövetségtől, amelyben az ICF egyoldalúan, saját bevételi forrásként rögzítette a szponzori és televíziós jogdíjakat. Az MKKSZ és a hasonló megállapodás előtt álló nemzeti szövetségek természetesen vétót nyújtanak be ez ellen. Az ülésen előreláthatóan szóba kerül majd – a kétéves eltiltása ellen fellebező – Hegedűs Róbert ügye is.
Kőbán Rita
KAJAK-KENU

LINKEK