FONTOS


 

Molnár Péter újra otthon
--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Mádi József, Délmagyarország 2004.05.12
--------------------------------------------------------------------------------

Újra otthon van a Démász-Szegedi VE kétszeres junior Eb-első kajakosa, Molnár Péter. A sportoló hathetes kórházi kezelés után hagyhatta el az I-es belklinikát.


Molnár Pétert otthon még barátnője ápolja. Fotó: Karnok Csaba
Aki nem szereti a kórházat, annak akár egy nap is sok lehet egy kórteremben. Molnár Péter eddig csak pár percet, órát, maximum néhány napot töltött egy klinika falai között. Ezúttal – bár nem igazán büszke rá – ezt alaposan túlszárnyalta, hiszen a veseproblémája miatt hat hét után csak hétfőn engedték ki az I-es belklinikáról.

– Egészen pontosan hat hetet és egy napot feküdtem a kórházban. Mintha a centit vágtam volna – mondta már otthon, nevetve a Démász-Szeged kajakosa. – Érdekes tapasztalatokkal gazdagodtam magammal kapcsolatban. Az egyik legfontosabb, hogy egészen jól tűrtem a megpróbáltatásokat. Elvileg gyorsabban gyógyulhattam volna, de a vesegyulladás mellett veseelégtelenség is fellépett. Dr. Sonkodi Sándor vezetésével olyan stáb ápolt, amelynek csak köszönettel tartozom. Dr. Ábrahám György, dr. Légrády Péter, dr. Lénárt Zsuzsa és dr. Kurucsai Gábor rengeteget bátorított, támogatott, a nővérek iszonyatos munkát végeztek. Az új klinikán a dialízist végző orvosnak, dr. Ondrik Zoltánnak tartozom sokkal.

Öt hét Ausztrália után tehát hat hét „belegyes" jött. Az ápolási folyamatot hosszú teljes gyógyulási időszak követi.

– Valóban, még pihennem kell, így lesz időm gondolkodni a jövőmről. Az biztos, hogy a szponzorom, Kirilla Béla teljes egészében kiállt mellettem, így nyugodtan tervezhetem a pályafutásomat. Még gyógyszert szedek, kb. két hónapot vesz igénybe a teljes felépülés, aztán pedig Sonkodi professzorral egyeztetve nekikezdek a munkának, és irány a 2008-as olimpia! Addig marad a nyelvtanulás, az olasz és az angol elsajátítása – nyilatkozta a 80 kg- ra lefogyott Molnár.

Természetesen a szegedi kajakost sem hagyta hidegen az első, szolnoki válogatóverseny. Ezen a kétszeres junior Európa-bajnok Molnár állandó párja, Siebel Lajos új társával, Bauer Mártonnal első lett ezer méteren, így startolhat a poznani Eb-n.

– Nagyon örülök, hogy Lajos ilyen sikeres volt, hiszen ez azt jelenti, hogy velem is hasonlóan kiválóan szerepelt volna. Rossz volt az ágyból nézni az eredményeket, de a családom, a barátok, a párom, a klubvezetők, valamint a híreket naponta frissen szolgáltató Raj Pál biztatása átsegített a holtpontokon – jegyezte meg végül Molnár Péter.
Kőbán Rita
KAJAK-KENU

LINKEK