FONTOS


 

Kajak-kenu.2004

2004.május
- 6. síkvízi kajak-kenu Európa-bajnokság, Poznan ÚJ!
- Kammerer sörcsapot ragad ÚJ!
- Sun-kupa, Maratoni ob, Győr ÚJ!
- Bártfai az őrtoronyban ÚJ!
- Molnár Péter újra otthon ÚJ!
- Hatodik olimpiájára készülhet a kajakos Brigit Fischer ÚJ!
Hatodik olimpiájára készülhet Birgit Fischer, a németek 42 éves kajakosa, miután a Duisburgban rendezett válogatón fölényesen nyert 500 méteren. A hétszeres ötkarikás aranyérmes 1:54.54 perccel győzött, azaz három mp-cel volt gyorsabb, mint két hete, amikor a harmadik helyen végzett. - A kemény edzés meghozta az eredményt - mondta a 27-szeres világbajnok. - Megy ez, ha az ember akarja. A németek számára az olimpiai válogató június végén zárul, de a három és féléves kihagyás után visszatért Fischer helye mostani teljesítménye alapján biztosnak tekinthető az athéni csapatban.
index, 2004.05.09
- 1. felnőtt olimpiai és Eb-válogatóverseny, Szolnok ÚJ!

2004.április
- Külön utakon az olimpiai bajnok kenupáros tagjai

2004.március

2004.február

2004.január
- Kovács Kati csak óvatosan síel
Ötszáz kilométeres út vár a női kajakosokra, legjobbjaink Ausztria felé veszik az irányt. Holnaptól a már évek óta megszokott helyen, Altausében síelnek majd. A magyar sportrajongók pedig talán aggódva figyelik a szomszéd lejtőit, hiszen Athénban éppen a kajakos lányoktól vár szinte mindenki olimpiai aranyakat.
- Nem kell félteni minket, óvatosak vagyunk, s ahogy mondani szokták, jól síelhető pályán megyünk - mondta a tavalyi év legjobb sportolónője, Kovács Katalin. - Már ’98 óta minden télen eltöltünk itt néhány napot, ezúttal négyet. Különben is, ezzel az erővel az utcára sem szabad kimenni, sőt az edzést is hanyagolni kéne, mert ott is megsérülhetünk. Ám ehelyett már most is rengeteget dolgozunk, éppen jókor jön ez a néhány nap pihenő, hogy megtörje a monotóniát. Kati nénit és a négyes tagjait még Janics Natasa is elkíséri. Lényegesen jobban jártunk, mint a fiúk, akik szintén elmennek síelni, de az edzőtábor lesz inkább, hiszen komoly sífutóadag vár rájuk mindennap.
Blikk, 2004.01.24
- Molnár athéni álmai
- Angyal: Miért neheztelnék?
- Kajaktábor Dél-Afrikában
- Csak minőségileg változott a mérce
- Olimpiai számok a célkeresztben
Kőbán Rita
KAJAK-KENU

LINKEK