FONTOS


 

Átmenet a civil életbe
Főként a sprintszámokra készül, menne az idei világversenyekre

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Jármi Hilda, A színes sport 2001.04.12
--------------------------------------------------------------------------------

Kőbán Rita nem egy kis név a női kajakosmezőnyben, minden idők legeredményesebb magyar lapátosa. A tavalyi olimpia után kavargott körülötte a víz, edzőt és egyesületet is változtatott.

Hogyan érzi magát a BSE-ben? - faggattuk Ritát.
- Nyugodt, kellemes a légkör az egyesületben, minden zökkenő nélkül sikerült beilleszkednem, remekül érzem magam. Teljesen más a miliő, mint az Újpestben volt. Új edzőmmel, Solymár Lászlóval jó a kapcsolatom, és ez rengeteget számít - válaszolja.


Rita már teljesen amatőr

Változott-e a napi időbeosztása?
- Igen, mert már teljesen amatőr vagyok, napi egy edzésre járok, míg korábban hetente tizenegyet tréningeztem. Az edzések mellett szoktatom magam a civil élethez, azt is mondhatnám, hogy ez az átmenet éve. Magamon tapasztalom, hogy amit eddig nem csináltam, de most csinálok, az eléggé fárasztó. Alapítottunk egy sportmenedzser céget, a délelőttjeim nagy részét ott töltöm, hetente egyszer egy rádióállomásnál dolgozom, és minden délután edzek. Eleinte minden este nyolckor már ágyba bújtam, mert elfáradtam. Mára már belerázódtam a ,menetelésbe".

Milyen tervei vannak a közeljövőre nézve?
- Laki Évával készülök, fő számunk a kétszáz méter lesz, de a magyar bajnokságon valószínűleg minden számban elindulunk. A fő célunk az, hogy a válogatón jól szerepeljünk, kijussunk az Eb-re és a vb-re.

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  

 
LINKEK

  Kőbán Rita