FONTOS


 

Csak zöldséget, kevés édességgel
Most már marad ideje másra is - például mozogni

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Jármi Hilda, A színes sport 2001.04.21
--------------------------------------------------------------------------------

Kőbán Rita olimpiai bajnok kajakozó idén már ,csak" hetente ötször megy le edzeni. Korábban heti tizenegy edzése volt. Így most van egy csöppnyi ideje arra, hogy más mozgásformákat is beiktasson az életébe.
- Szabadidejében milyen sportnak hódol legszívesebben?
- Nagyon szeretek lovagolni, furcsa, hogy mennyire el lehet fáradni egy kis ügetéstől. Szerintem az egyik legjobb alakformáló, és fogyókúrás mozgásforma. Sajnos egy óriási baja van, méghozzá az, hogy utána hihetetlenül megéhezem és rengeteget tudok ilyenkor enni. Ezenkívül ha jó idő van, akkor szívesen tevékenykedem a kertemben, képes vagyok akár egész nap ásni, gereblyézni.


Kőbán Rita az evezés mellett szívesen lovagol

- Oda kell figyelnie arra, hogy mit eszik?
- Sajnos hízékony vagyok, ezért még attól is hízok fél kilót, ha ránézek a kenyérre. Minden télen felszedek négy-öt kilót, amelytől csak nagy nehézségek árán tudok megszabadulni. Tavasszal nagy nehezen lefogyok, és tartom a súlyom egészen karácsonyig, akkor megint elkezd rám rakódni néhány kiló felesleg, és aztán kezdek mindent elölről. Jöhet újra a fogyókúra.
- Hogy áll az édességgel?
- Korábban a kávémat is rendesen megédesítettem, ma már csak mézzel és sovány tejporral iszom, persze csak az íze miatt. Minimális csokimennyiséget fogyasztok, a teljes táblákról már régen lemondtam. Főleg nápolyis sportszeletet eszek, de naponta maximum egyet.

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  

 
LINKEK

  Kőbán Rita