FONTOS


 

Természetes bajnok
Kőbán Rita szárazföldi megbízatása

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Jármi Hilda, A színes sport 2001.11.11
--------------------------------------------------------------------------------

Hajó nélkül utazott Japánba Kőbán Rita (képünkön). Olimpiai bajnok kajakozónk ezúttal nem versenyen állt rajthoz. Naganóban tartotta negyedik világkonferenciáját a NOB, s azon a sport és a környezetvédelem témáját boncolgatták. Magyarországot Kőbán Rita, a MOB környezetvédelmi bizottságának elnöke képviselte.

- Nemrégiben alakult a környezetvédelmi bizottság - mondta a világ-, Európa- és olimpiai bajnok. - Köztudottan nagy természetbarát vagyok, ráadásul szinte az egész napomat a szabadban töltöm, így nem meglepő, hogy elvállaltam ezt a megtisztelő feladatot. Úgy gondolom, valamennyire értek ehhez a területhez, sokat tudnék segíteni.

A világkonferenciával egy időben az olimpikonok szövetsége is ülésezett, így számos sportember is részt vett a tanácskozáson. Kőbánt megragadta a naganói polgármester előadása. A város első embere elmondta, hogy 30 ezer virágot, 15 ezer fát, és 10 ezer bokrot ültettek a téli olimpia előtt, és mára már tiszta "őserdő" formát öltött a város környéke.

- A sportolók bevonása a környezetvédelembe csupán az első lépés. Hiszek benne, hogy megváltozhat az emberek viszonya a természethez.

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  

 
LINKEK

  Kőbán Rita