FONTOS


 

Kőbán Rita
--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Naprakész, MTV 2000.11.10
--------------------------------------------------------------------------------

többszörös kajak-kenu olimpiai bajnok. 2000. november 10-i adásunk vendégeként azonban nemcsak mint élsportoló, hanem mint vegetáriánus ember is nyilatkozott.

Hét éve egészségügyi okok miatt hagyott fel a húsfogyasztással. Azóta sokkal jobban érzi magát - mondta. Inkább főzelékpárti, tojást kéthetenként egyszer fogyaszt. A húst búzacsírával és nyers zöldségekkel pótolja.A zöldségfogyasztás okozta jó közérzeten túl hogy érzi magát olimpia után? Szervezete már megszokta az erős terhelést, így nem fejezheti be a sportolást egyik pillanatról a másikra. Nem is akarja. A kajak felé fordult, de fele annyit tréningezik. Ideje másik felében a jövőn gondolkodik. Olyan kreatív munkát szeretne végezni, ahol hasznosíthatja tapasztalatait. Szabad idejében pedig fest, gyertyát önt és kertészkedik. Mit üzen az ifjú sportolóknak? Kitartást kíván és azt üzeni, hogy egyből verseny után ne nyilatkozzanak. Legfeljebb fél órával utána.


2001. szeptember 6-án vendég műsorvezetőnk, Fehér Anna vendégeként köszönthettük stúdiónkban.
--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Naprakész, MTV 2001.09.06
--------------------------------------------------------------------------------A művésznő, mint mondta, mindig is szeretett volna személyesen találkozni az olimpiai bajnokkal. Mi most neki a fontos? "Tanulni, hogy méltó lehessek arra, amit fizikailag már elértem. Az olimpia életem csúcsa volt, a többi már ajándék. Tudtam, készültem arra, hogy van élet a kajak után is." A tudásnak minél sokrétűbbnek kell lennie, hogy teljesíthesse vállalt feladatait - tette hozzá.
Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  

 
LINKEK

  Kőbán Rita