FONTOS


 

Újabb egy év Újpesten
Kőbán nem kért teljesíthetetlent

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: (válfi) , Nemzeti Sport 2000.01.07
--------------------------------------------------------------------------------

Kőbán Rita még nem írt alá az Újpesthez, mégis kijelenthető, hogy az olimpiai bajnok 2000 december 31-ig az UTE veresenyzője. Technikai okok miatt a klub vezetősége és az olimpiai bajnok közötti megállapodás hónapokat vett igénybe. A összeg természetesen nem publikus, csak annyit tudni, hogy a mostani szerződés egy-két apróságban tér el a korábbitól.

Azért kellett újból megkötni a megállapodást, mert a kiváló kajakosnak társaival ellentétben nem 2000, hanem csak 1999. december 31-ig szólt a szerződése. Az évenkénti megújítást éppen a kajakos kérte, amikor két éve a lila-fehérekhez igazolt.

Csak annyi szivárgott ki, hogy a legeredményesebb magyar női kajakos nagyon korrekt volt a feltételek megállapításánál, nem kért teljesíthetetlent a nehéz helyzetben lévő klubtól. Kőbán így "válaszolt" a vezetőségnek, amely az atlantai olimpát követő egyéves kihagyása után bízott benne, és 1998. január 1-jén szerződést adott neki.

Mindebből arra lehet következtetni, hogy ma, Magyarországon lenne olyan klub, amely tudná és hajlandó is lenne a sportolót magasabb bérért alkalmazni. Azt viszont nem tudni, hogy volt-e kérője a kajakkirálynőnek, akinek van esélye arra, hogy 1992 és 1996 után 2000-ben zsinórban harmadszor is olimpiai bajnok legyen.
Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  

 
LINKEK

  Kőbán Rita