FONTOS


 

Dékány Kinga visszatért a szupercsapathoz
Lapátos mérnöknő

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Tamás Rita, A színes Sport 2001.09.02
--------------------------------------------------------------------------------

Dékány Kinga pályafutása nem hétköznapi. A tiszaújvárosi kajakos három évvel ezelőtt lett világbajnok a szegedi vb-n, azóta nem szerepelt világversenyen. Három évre szinte teljesen eltűnt a világ szeme elől. Most visszatért egy újabb vb-arannyal - kajak négyes 1000 méter -, és már nem is szeretne többé mellékvágányon haladni.

- Egy magánéleti problémát nem tudtam megoldani, ezért eljöttem Fábiánné Rozsnyói Katalin csapatából - mesélte Kinga. - Mai fejjel tudom, hogy hibáztam, de akkor nem tudtam más megoldást. Aztán közel egy éve a Storcz Botondról szóló

bemutatóján találkoztam Fábián Lászlóval, és megkértem, intézze el, hadd beszéljek Kati nénivel. Említette, nem lesz egyszerű, de összejött a találkozó és Kati néni visszafogadott.


Jól tette, hogy újra kajakba ült

Kati néni sikeres csapata jól dolgozott, Kőbán Rita kiválásával közel azonos korú lányok együttesévé alakult a gárda. Eleinte nem fért bele a képbe Kinga, de aztán befogadták a lányok. Ma is adott a csapatban az egészséges rivalizálás, de tudnak egymás sikerének is örülni.

- Lehet, hogy túl szépen hangzik, de tényleg így van - folytatta Kinga. - A lányokkal szeretjük egymást, a minap is együtt voltunk bulizni, a Fábián család is mindent megtesz értünk. Kati néni, Öcsi bácsi és a lányuk, Mónika ideális edzőcsapatot alkot.

Kinga - amíg nem tért vissza - diplomájával kereste kenyerét. Ruhaipari mérnökként végzett, de az Ercsi önkormányzatnál a környezetvédelmi mérnöki diplomájára volt szükség, mert Ercsi város lett, és meg kellett alkotni a helyi környezetvédelmi rendeletet. December 31-én Kinga letette a hivatalt, mert ismét a kajaké lett a főszerep. Jól választott...

Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

  

 
LINKEK

  női kajak négyes