FONTOS


 

Augusztus legjobbjának Janics Natasát választottuk
Már az olimpiára gondol

--------------------------------------------------------------------------------
forrás: Mádi József, Délmagyarország 2002.09.24.
--------------------------------------------------------------------------------

A hónap legjobb sportolójának rendezett összejövetelén augusztus díjazottja a Démász-Szegedi VE kajakosa, Janics Natasa lett.

A sevillai kajak-kenu világbajnokságon a szakértők többsége a szegedi férfiaktól várta a jó eredményeket. Aranyérmet egyikük sem szerzett, nem úgy a nőknél Janics Natasa, aki a kétszáz méteres fináléban, a négyesek mezőnyében kellemes meglepetésre világbajnok lett.

- Szegeden, az Eb-n még nagyon izgultam, mert a magyar színekben akár az aranytól eltérő érem is csalódás lehet - emlékezett vissza Janics. - A vb-n már korántsem voltam ennyire feszült, jobban tudtam a futamra koncentrálni, és ennek elsőség lett az eredménye.

A hölgyek a vb után az edzőtől, Fábiánné Rozsnyói Katalintól az aranyérmek függvényében kapták a szabadságot. Így például a Szabó, Bóta kettős a négy elsőség miatt négy plusz négy hetet lazíthat. Janics az egy hónap fölött még egy héttel megtoldhatta a pihenését, ám ezalatt sem esett ki a versenyritmusból. Az elmúlt hét végén ugyanis a németországi Hofban állt rajthoz és a négy számból hármat megnyert.

- A célom az olimpiai szereplés. Mindegy, milyen számban, de szeretnék Athénban indulni - vázolta a 2004-re tervezett programját Janics. - Elsősorban ötszázon van nagy sanszom és a szereplésért szívesen vállalok akár több munkát is.

Vass György, a klub elnöke ezt megerősítendő hozzátette: - Jugoszláv színekben biztosan az ötkarikás játékok résztvevője lenne, ám azért vállalta a magyar állampolgárságot, mert tudja: ha itt bekerül az elitbe, akkor tuti számára a dobogó.

Janics ehhez annyit fűzött hozzá, hogy amelyik egység a 2003-as vb-n, az atlantai olimpiai pályán nyer, az biztos együtt marad 2004-re is.
Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Janics Natasa
  női kajak négyes