FONTOS


 

NOB-engedély Janicsnak
--------------------------------------------------------------------------------
forrás: , Délmagyarország 2004.05.20
--------------------------------------------------------------------------------

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elfogadta a Magyar Kajak-Kenu Szövetség kérését, így a Démász-Szegedi VE kajakosa, a vajdasági születésű Janics Natasa – amennyiben kiharcolja a részvételi jogot – piros-fehér-zöld színekben indulhat az athéni ötkarikás játékokon.

A 2000-es sydneyi olimpián még jugoszlávként negyedik helyet szerzett (K1 500 m) kajakosnak 500 m egyesben van esélye a szereplésre, miután az első válogató versenyen meglepetésre legyőzte az utóbbi években veretlen, többszörös világ- és Európa-bajnok Kovács Katalint. A csütörtökön kezdődő Európa-bajnokságon ebben a számban szereplő klasszisnak a második hazai válogatón, a június 11–13-án esedékes szegedi országos bajnokságon is győznie kell a „repülőjegyhez", Kovácsnak ugyanis világbajnokként elég az egyik viadalon nyernie.

A NOB döntéséről Schmidt Gábor, a szövetség főtitkára elmondta, nagyon örülnek a határozatnak, mert így minden olimpiai indulásra esélyes versenyzőre számítani lehet a válogatásnál, ami biztosítja, hogy a legjobbak utazhassanak a görög fővárosba. A magyar színekben már kétszeres világbajnok (2002: K4 200 m, 2003: K4 1000 m) Janics mellett további 15 sportoló hasonló kérelmét hagyták jóvá Lausanne-ban a NOB illetékesei.
Kőbán Rita
KAJAK-KENU

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Janics Natasa
  női kajak négyes