FONTOS


 

Szigeti ferde torony

Leszállnak a magas lóról, azaz a toronyból a műugrók. Nem egészen jószántukból, hiszen itt a tavasz, s kezdődne az igazi munka. Sajnos Európában egyedülálló módon Magyarországon - s talán Albániában -, nincs fedett műugrótorony. A nyáron vízilabda-Eb-t rendeznek a margitszigeti Hajós Alfréd uszodában, pontosan ott, ahol az ugrók is készülnek, készülnének.

Gémesi László, a szövetség főtitkára tisztában van azzal, hogy fontos esemény a pólós-Eb. Csakhogy ők is helyet szeretnének a nap alatt. Nem tudnak edzeni, s veszélybe kerülhet a fukuokai vb-szereplésük is.
- Az Eb idején két hétre kiszorulunk az uszodából - mondja a főtitkár.
- Arra kértük a MOB-ot, az ISM-et, némi pénzügyi segítséggel tegyék lehetővé, hogy külföldön edzőtáborozzunk. Sajnos, az olimpiai bizottság decemberi levelünkre máig nem válaszolt.

Ilyen körülmények között nem csoda, hogy Hajnal András nem indul a vb-n. Egyszerűen nem tud megfelelően felkészülni, így csupán Lengyel Imre és Barta Nóra utazik. Igaz, ők a háromméteres számban indulnak, így a szolnoki Nemzetvédelmi Egyetem uszodájában is dolgozhatnak.
- Két-három hónapos edzőtáborozásokra nincs pénzünk. Ráadásul Hajnal főiskolára jár, már emiatt sem akarja elhagyni a hazai uszodát. Talán majd a pekingi Universiadén szerezhet elégtételt az elmaradt vb-ért.

(jánosy), A színes Sport 2001.04.04.

MŰUGRÁS

KÉPEK

 

 
LINKEK

   Barta Nóra
   Lengyel Imre
   Hajnal András