FONTOS


 

A műugró "teleregény" újabb fejezete
Pintér Orsolya országot vált?

Minél kisebb, zárt körűbb egy sportág, annál több a vitás ügye. Pedig a műugrás eredményeit tekintve már kinőtte magát, a legendás Pinokkió nyomdokába lépett az Eb-második Lengyel Imre, az ifjúsági Európa- és világbajnok Hajnal András és Barta Nóra. No és ott van Pintér Orsolya is.

A csinos, hosszú szőke hajú Pintér Orsi ügye összefonódik párja, a műugrószövetség egykori elnöke, Veszeli Gábor történetével. A szövevényes ügy akkor kezdődött, amikor évekkel ezelőtt Veszeli elnök volt, de nem alakult ki harmónia közte és néhány edző között, ezért leváltották. Nem sokkal később Orsi bejelentette, hogy visszavonul, majd egy évre rá megszülte a csodálatos Lilit, aki azóta már elmúlt kétéves. Orsi visszatért, és nem sokkal később kivívta az olimpia részvételi jogát. Ott is volt Sydneyben, de nem ment neki a versenyzés.


Orsi nehéz döntés előtt

Ezzel párhuzamosan Veszeli beperelte a szövetséget, azt akarta elérni, hogy azt a pénzt, amit beletett a sportágba - kamatostul - fizesse vissza neki a szövetség. Dr. Koszorú István, a szövetség ügyvédje elmondta, első fokon elutasították Veszeli keresetét, a másodfokú ítéletre még várni kell.

Közben Orsi ügye sem rendeződött, a szövetség részéről azt állítják, hogy a versenyző nem teljesíti az előírt feladatokat, ezért nem lehet válogatott kerettag, Veszeli viszont azt mondja, hogy Orsolya elé direkt akadályokat állítanak.

- Minden lehetőséget mérlegelünk, de lehet, hogy Orsi egy másik ország színeiben fog versenyezni - mondja Veszeli. - Hiába tartjuk a magyar himnuszt a legszebbnek, nekünk az is fontos, hogy Orsi a tudásának megfelelően versenyezhessen. Ha máshogy nem megy, lehet, hogy hazát vált.

Tamás Rita, A színes Sport 2001.05.31.

MŰUGRÁS

KÉPEK

 

 
LINKEK

   Pintér Orsolya