FONTOS


 

Kitört a béke
Pintér Orsolya újra válogatott kerettag

Pintér Orsolya még csak 26 éves, de már sok minden történt vele. A csinos műugrónő Európa erős középmezőnyéhez tartozott, aztán személyes konfliktusok miatt abbahagyta a versenyzést.

A szövetség egykori elnökével, Veszeli Gáborral együtt szálltak ki a sportágból, és nem sokkal később megszületett csodálatos kislányuk, Lili. Orsi aztán váratlanul visszatért, és kivívta a sydneyi olimpia részvételi jogát. Az utóbbi időben azért lehetett hallani róla, mert a már említett személyes konfliktusok nem csitultak, Orsi és párja azon tanakodtak, hogy esetleg országot vált, más színekben folytatja pályafutását. Újabb fordulatot jelentett, hogy részt vett az idei pekingi Universiadén, majd a napokban a hazai szövetség elnöksége úgy döntött: Pintér Orsolya ismét tagja a válogatott keretnek.


Lilike és a mama

- Mindkét fél igyekezett félretenni a sérelmeit, úgy érzem, hogy minket és a szövetséget is az motivált, hogy a magyar műugrás minél eredményesebb legyen - mondta Veszeli Gábor. - Nagyon örülünk, hogy közeledtek egymáshoz az álláspontok, bízunk benne, hogy hosszú távú lesz a közös munka, mert csak így juthatunk előbbre. A helyzetet jó értelemben úgy tudnám jellemezni, hogy kitört a béke.

Tamás Rita, A színes Sport 2001.10.13.

MŰUGRÁS

KÉPEK

 

 
LINKEK

   Pintér Orsolya