FONTOS


 

Meghökkentő bejelentés: Eb helyett visszavonulás
Mélay Csaba befejezte

Érthetetlen, legalábbis meghökkentő. Az élete első Európa-bajnokságára készülő olimpiai kerettagMélay Csaba ugyanis bejelentette visszavonulását. Szombaton még a válogatottal tréningezett - a hónap végén Helsinkiben esedékes Eb-n Lengyel Imrével indult volna párosban - ám a továbbiakban már nem fog. A döntéséről levélben értesítette a m?ugrószövetség vezetőségét. A Laguna DC versenyzője sokakat meglepett, Hajnal Attila szövetségi kapitány sem számított erre a fordulatra.

- Majd leültem a hóba, amikor meghallottam a hírt - mondja Hajnal. - Nem értem a döntését, hiszen hosszú évek után végre esélye volt arra, hogy világversenyen, pontosabban az Eb-n bizonyítson.

Mélay döntéséről Fazekas Lajos, a Laguna DC elnöke is értesült.

- Anyagi okai vannak a lépésnek - mondja az elnök. - Csaba most végezte el az iskolát, dolgozni akar, dolgoznia kell, hiszen nincs abban az anyagi helyzetben, hogy csak a sportra koncentrálhasson. Úgy tudom, amatőr sportolóként a továbbiakban is versenyezni akar, de a válogatottságot már nem tudja vállalni. Az Európa-bajnokságra amúgy saját költségén kellett volna kiutaznia, mivel a szövetség nem garantálta a részvételhez szükséges összeget. Ez van, meg kell értenünk a döntését.

Természetesen Mélay Csabát is szerettük volna utolérni. Nem jártunk sikerrel. Fazekas szerint egész nap állás után rohangált...

* * *

Benyák hat közé várja Lengyelt

Lengyel Imre ott lesz Helsinkiben, egy és három méteren szerepel az utóbbi számban Európa-bajnoki ezüstérmes, amúgy a tengerentúlon tanuló ugró. A tavalyi, isztambuli Eb-n elért második hely után magas a mérce és ezzel Lengyel edzője, Benyák András is egyetért.

- Úgy gondolom, ha a legjobb hat között végezne, az megnyugtató lenne az olimpia előtt. Az olimpia közelsége miatt komoly csúcsformát nem tervezünk az Eb-re, úgymond munkás versenyzés lesz Helsinkiben. Mivel az Eb-n még lehet olimpiai kvótát szerezni és sok ország válogatóját is az Európa-bajnokságon tartják, biztos vagyok benne, hogy erős mezőny lesz - összegzett Benyák.

Lengyel amúgy immár a Sydney Klub tagjának vallhatja magát, az olimpiáig biztosan autóval furikázhat az edzésekre.

Sal Endre, Nemzeti Sport 2000.06.15.

MŰUGRÁS

KÉPEK

 

 
LINKEK