FONTOS


 

Az új tréner háromévvel fiatalabb a tanítványnál
Benyák helyett Mélay lett Pintér Orsolya edzője

Meglepő bejelentést tett kedden kora délután a Kaltenberg sörözőben tartott sajtóbeszélgetésen Veszeli Gábor, a Swan Dive első számú vezetője. Mint elmondta, a jövőben Benyák András helyett Mélay Csaba irányítja az olimpián járt Pintér Orsolya felkészülését. A bejelentés ha nem is sokkolta, mindenesetre meglepte az egybegy?lteket. Mint kiderült, Benyák kezdeményezte a válást, így pedig Pintér (akinek nem mellékesen Veszeli a kedvese, és gyermekének az apja) edző nélkül maradt.

No nem sokáig, hiszen Mélay Csaba mellett döntöttek. Mindez várhatóan nem marad visszhang nélkül az uszodákban, hiszen Mélay nyáron még versenyzett (magánéleti gondok miatt, a júliusi, helsinki Eb előtt fejezte be a pályafutását), mindössze huszonkét éves, Pintérnél három évvel fiatalabb. Igaz, elvégezte az edzősködéshez szükséges egyéves iskolát.

Veszeli szerint valóban van némi kockázat abban, hogy a szakmát csak most kezdő trénerre bízzák az Európában is jegyzett ugró felkészülését, ám kijelentette: bízik abban, hogy sikereket hoz a Mélay-Pintér kettős. Az utóbbi szerint nem jelent gondot, hogy idősebb az edzőjénél, ennél sokkal fontosabb, hogy hisz Mélayban.

Pintér olimpiai szereplése is szóba került. Ezzel kapcsolatban Veszeli kijelentette, ő is többet várt a 3 méteren elért 25. helyezésnél, ám az elmaradt döntős szereplésben "benne van", hogy Pintér nem tudott ott lenni az Európa-kupán, valamint a nyári Európa-bajnokságon. Magyarán: Veszeli jobbára a versenyrutin hiányában látja a gyengébb szereplést. Mindamellett szerinte nem lehet kudarcként elkönyvelni a Sydneyben történteket, hiszen már az is nagy fegyvertény, hogy a klub egyetlen versenyzője ott lehetett az olimpián.

Mint közismert, a Swan Dive és a m?ugrószövetség viszonya egyáltalán nem nevezhető felhőtlennek, így azon sem csodálkozott senki, hogy Veszeli "üzent" a szövetségnek. Mint elmondta, csak egyet kér: ha már a szövetség nem segíti Pintért, ha lehet, legalább ne akadályozza.

Az üzenetet továbbítottuk...

(sal), Nemzeti Sport 2000.12.13.

MŰUGRÁS

KÉPEK

 

 
LINKEK

   Pintér Orsolya