FONTOS


 

Nóri térde

A minap jött meg a moszkvai GP-versenyről Barta Nóra, s azóta már el is repült egy manchesteri viadalra. Az orosz hideg nem kímélte Nórit sem, mínusz tíz-tizenöt fok fogadta az odalátogató tizennyolc ország versenyzőit.
- Hó, jég, hideg - borzasztó volt... - mondta angliai utazása előtt Nóri.
- Egy hatalmas szállodában helyeztek el minket, aminek egy emeletén legalább háromszáz szoba van. A második nap elcsúsztam a síkos úton, beütöttem a térdemet. Szerencsére ez nem befolyásolta a versenyzésemet. Egész jó pontszámot gyűjtöttem ahhoz képest, hogy még csak az év elején járunk.

Az ifjú műugróleány idén nagy feladatok elé néz, Stockholmban például, először rendezik meg a Bajnokok Európa Kupáját. A tervekben szerepel még egy miami edzőtáborozás is Lengyel Imre műugró kiválóságunknál, aki Amerikában folytatja tanulmányait.

(buda), A színes Sport 2001.03.18.

Sűrű szezon elé néz
Barta: közel a bravúrhoz

Az ifjúsági világbajnok Barta Nóra közel állt ahhoz, hogy kiugró eredménnyel mutatkozzon be a felnőttek között. Ligárt Balázs tanítványa a manchesteri Grand Prix során három méteren egészen az utolsó ugrásig harcban állt a dobogóért. A selejtezőből a harmadik (!) helyen jutott az elődöntőbe, majd negyedikként kvalifikálta magát a fináléba. Ott is hozta magát, ám sajnos utolsó ugrása nem sikerült, így meg kellett elégednie a kilencedik helyezéssel. Barta remek formáját bizonyítja, hogy az elődöntőben egyéni csúcsot ért el, hiszen korábban még sohasem kapott 477 pontot.

A magyar műugrás legnagyobb tehetsége - még jövőre is indulhat az ifjúsági világversenyeken - a tervek szerint április elején ismét a felnőttek között versenyez, ha anyagilag megoldható, a stockholmi Bajnokok Európa-kupáján áll deszkára. Az első alkalommal kiírt viadalon minden országból csak a bajnokok indulhatnak, s mivel Barta három méteren megnyerte a magyar bajnokságot, jogot nyert a szereplésre. Mint Ligárt elmondta, tanítványa később sem pihenhet, a nyári szezon pedig különösen sűrű lesz: júliusban előbb a máltai ifjúsági Európa-bajnokságon szerepel, majd a fukuokai felnőtt vb-n mutatja be a gyakorlatait. Talán ott már az utolsó ugrása is sikeres lesz...

Grand Prix, 3. állomás, Manchester

Férfiak. 3 m: 1. Szautyin (orosz) 660.99, 2. Cseng Vang (kínai) 640.86, 3. Csiang Csu (kínai) 626.19. Torony: 1. Taylor (brit) 667.80, 2. Liang Vang (kínai) 653.67, 3. Waterfield (brit) 624.51.

Nők. 3 m: 1. Vu Ming-hszia (kínai) 535.98, 2. Jing Cseng (kínai) 500.01, 3. Smith (brit) 492.87, ...9. Barta Nóra (magyar) 421.92. Torony: 1. Tiang Li (kínai) 519.99, 2. Rao Li (kínai) 497.31, 3. Bemme (német) 442.23

Sal, Nemzeti Sport 2001.03.22.

MŰUGRÁS

KÉPEK

 

 
LINKEK

  Barta Nóra