FONTOS


 

Pintér visszakerült a válogatott keretbe
Veszeli-szövetség: béke!

Kitört a béke a műugróknál, véglegesen elásta a csatabárdot a szövetség és a korábban a másik oldalon álló Veszeli Gábor. A több mint két évig tartó feszültséget mintegy három óra alatt feloldották, Gémesi László, a Magyar Műugrószövetség főtitkára ült asztalhoz Veszelivel. A béke jeleként lehet értékelni, hogy Pintér Orsolya (nem mellékesen Veszeli felesége, aki amúgy a Swan Dive elnöke is egyben) ismét visszakerült a válogatott keretbe. Nem volt mindig így, korábban éppen azért volt vita, mert Veszeli szerint a szövetség nem egyengette megfelelően Pintér pályafutását. A fegyverropogás viszont immár a múlté, amit mindkét fél örömmel nyugtázott:

"Mindent megbeszéltünk Gáborral, abban maradtunk, mostantól mindenki csakis a magyar műugrás érdekében cselekszik" - fogalmazott Gémesi.

Veszeli sem látja másképp a jövőt: "A gondjainkat tisztáztuk, mostantól egy csónakban evezünk" - összegzett Veszeli.

Pintér kerettagságára amúgy a szövetség elnöksége is rábólintott a legutóbbi ülésén, ahol - többek között - Hajnal Attila szövetségi kapitány és Ligárt Balázs edző számolt be az év világversenyein tapasztaltakról. Az írásos tanulmányból kiderül, a sportág a tavalyi évhez képest javított, a válogatott a várt eredményeket érte el (Lengyel Imre az universiadén bornzérmes lett, a vb-n kilencedik, Barta Nóra pedig harmadik az ifi Eb-n).

Az ülésen amúgy a MOB képviseletében Lochmayer György is megjelent, aki szorgalmazta, célszerű lenne, ha a honi műugrók párosban is indulnának a világversenyeken. Gémesi mindehhez annyit tett hozzá: abban az esetben, ha a Hajós Alfréd uszodában elkészítik a háromméteres szinkronugrásokra alkalmas mobil szerkezetet, lenne realitása az elképzelésnek. A főtitkár szerint hat-nyolc millió forintból megalkotható az építmény.

Ha elkészül, indulnak, ha nem, nem... Egyenes beszéd.

Válogatott keretek. Felnőttek: Lengyel Imre, Barta Nóra, Hajnal András, Pintér Orsolya, Déri Eszter, Mélay Csaba. Ifjúságiak: Barta Nóra, Felhő Alexandra, Király Zsófia, Bene Tamás, Visy Ádám, Gál Veronika, Kormos Villő. Utánpótlás: Dákai Dávid, Kovács Benjamin, Reisinger Zsófia, Balázs Krisztina, Kotsidou Nikoletta, Mátyás Melinda, Szikora Flóra, Szolári Brunó, Dubecz Nóra

Nemzeti Sport 2001.10.10.

MŰUGRÁS

KÉPEK

 

 
LINKEK

   Pintér Orsolya