FONTOS


 

Csak az olasz Cagnotto ugrott jobban nála
Barta Nóra ezüstérmes


Kiváló teljesítménnyel rukkolt elő Barta Nóra az aacheni ifjúsági világbajnokságon, Ligárt Balázs tanítványa pénteken ezüstérmet nyert 3 méterről. A BVSC ugrójának produkciója senkinek sem okozott meglepetést, hiszen már a selejtezőben remekelt, a végső győztes Cagnotto és a kínai Hu Ven-jing mögött a harmadik helyen került a fináléba. Nos, a döntőben tovább menetelt, és végül a kínait megelőzve végzett a második helyen (ne feledjük, 32 indulója volt a számnak). Barta amúgy korábban 1 méterről szerepelt, ott a kilencedik helyen zárta a versenyt a németországi vb-n.
"Nóri kiválóan ugrott a fináléban, szerencsére sikerült átmentenie a berlini felnőtt Európa-bajnokságon nyújtott formáját. A döntő kiemelkedő versenyt hozott, bevallom, ifjúsági szinten még nem láttam ilyen színvonalas viadalt" - összegzett Ligárt Balázs.
Barta vasárnap Király Zsófiával páros 3 méteren is elindul, ám ott sokkal kevesebb az esély az éremre.

Ifjúsági világbajnokság, Aachen
Lányok. A-kategória. 3 m. Világbajnok: Tanja Cagnotto (Olaszország) 480.05, 2. Barta Nóra (Magyarország, egyesület: BVSC, edző: Ligárt Balázs) 459.70, 3. Hu Ven-jing (Kína) 456.20

sal, Nemzeti Sport 2002.08.17.

MŰUGRÁS

KÉPEK

 

 
LINKEK

   Lengyel Imre