FONTOS


 

Lili egy babaújság címlapján
Pintér Orsolya 2004-ig tervez


Pintér Orsolya újra a régi. Szép, éppen annyira karcsú, amennyire kell, és mosolygós.

Van is oka az elégedettségre.

Igaz, ez nem mindig volt így. Több mint egy évvel ezelőtt abbahagyta a műugrást, akkor senki sem értette a korai búcsú okait. Nem is firtatták, hiszen a műugrás, amennyire kicsi sportág minálunk, annyira sok konfliktus nehezítette a sportágban dolgozók feladatát.

De aztán jött a hír, hogy Orsolya gyermeket szült.

A kismama és kedvese, Veszeli Gábor -- a műugrószövetség exelnöke, aki éppen abban az időben vált meg posztjától, amikor a műugrónő bejelentette búcsúját -- új klubot alapított.

És a hírek még nem értek véget: Orsolya visszatért!

A bejelentésnek már két hónapja, megnéztük, miként áll az edzésekkel az anyuka, hogyan ízlik neki újra a víz.

-- Egyáltalán nem érzem, hogy tizennégy hónapot kihagytam, nem volt idegen a víz -- mesélte Orsolya. -- A mozgást már régebben elkezdtem, a vízes edzéseket azonban csak októberben. Mostanában már heti négy uszodai edzésem van, háromszor készülök tornateremben, kétszer úszom és kétszer futok, valamint otthon erősítek.

+ Nem fárasztó?

-- Nem érzem magam fáradtnak, jólesik a munka.

+ Össze tudja egyeztetni az edzéseket és a gyereknevelést?

-- Persze. Egyrészt ez annak köszönhető, hogy Lili nagyon jó kislány. Rendesen eszik, alszik, semmi gondom sincs vele. Másrészt, a nagyszülők sokat segítenek, amikor én edzésen vagyok, a nagyi ügyel Lilire.

+ Régebben azt mondták önre, hogy túlságosan befolyásolható. Most már azonban édesanya, felelős a gyermekéért. Ez a változás milyen hatással van önre?

-- Nagyon jó, hogy Gábor mellettem van, ő vigyáz rám, ügyel mindenre. De én is megváltoztam. Korábban a műugrást kötelességszerűen csináltam, most pedig saját magamért és a családom örömére teszem. Nem azért tértem vissza, mert bárki rámerőszakolta a döntést, hanem azért, mert szeretem a műugrást.

+ Amikor bejelentette visszatérését, arról beszélt, hogy szeretne kijutni a sydneyi olimpiára. Most újra edz. Hogyan látja, mennyi az esélye?

-- Ezt nem tudhatom. De úgy érzem, nem is ez a legfontosabb. Mi kétezernégyig gondolkozunk, butaság lenne csak egy évre visszatérni. Természetesen mindent megteszek azért, hogy kijussak Sydneybe, ha jól tudom, nyár elejéig lehet kvótát szerezni, de akkor sem fogok elkeseredni, ha esetleg nem sikerül.

+ Akkor is folytatja?

-- Akkor folytatom csak igazán.

+ Visszatérve a kislányára, úgy hallottam, hogy alig nyolc hónaposan a modellpályán mutatkozik be.

-- Valóban ő lesz az egyik babaújság címlapján decemberben vagy januárban. Gábor mutatott róla fényképet az egyik ismerősének, aki gyerekruhákat forgalmaz, és azonnal lecsapott Lilire. Tényleg szép kislány, de hát mi mást is mondhatna az édesanyja...

(tamás), Nemzeti Sport 1999. november 16.

MŰUGRÁS

KÉPEK

 

 
LINKEK

   Pintér Orsolya