FONTOS


 








Molnár Zoltán három olimpiai bajnokot előzött meg

Nem kis meglepetést keltett, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság megüresedő igazgatói posztjára Molnár Zoltán, a Népstadion és intézményeinek eddigi első embere kerülhet, megbízatása az olimpiáig szól. Molnár idestova tíz éve töltötte be ezt a funkciót, és fájó szívvel int búcsút munkahelyének. Molnár nem ismeretlen az olimpiai mozgalomban, hiszen a sydneyi olimpián ő látta el a csapatvezetői funkciókat.

- Váratlanul érte a felkérés? - érdeklődött a leendő igazgatónál az Index.

- Nem tagadom: igen. Őszintén szólva meg is lepődtem, hogy rám gondoltak, de a kihívás tetszett, mert szeretem a nagy kihívásokat.

- Mikor értesült arról, hogy ön a várományosa a tisztségnek, és nem az addig említett három szöuli olimpiai bajnok, név szerint Mizsér Attila, Nébald György és Gyulay Zsolt?

- A hét elején beszéltem először dr. Schmitt Pál elnök úrral. Lehet, hogy kicsit közhelyesnek hangzik, de óriási megtiszteltetés, hogy rám gondoltak. Azt gondolom, hogy az olimpia a világ legnagyobb eseménye, ez újfent igazolódott Sydneyben is. A világ bármelyik pontján jelentős összegeket áldoznak a sportra, egyre inkább éleződik a verseny. Minden erőmmel azon leszek, hogy ebben a növekvő konkurenciaharcban továbbra se játsszunk epizódszerepet, és hogy a magyar sport megőrizze előkelő helyét a nemzetközi sportéletben. Nem lesz könnyű a dolgom, de erőm teljében vagyok, negyvenhat évesen reményeim szerint hasznosan segíthetem a magyar olimpiai mozgalmat, egyszersmind a sportolókat. Mert kétségkívül ők a legfontosabbak. Nekünk értünk kell élnünk, oda kell figyelnünk problémáikra. Tudom, hogy az a pénz, ami sportra jut - kevés. Legalábbis így érzik a sportolók. Ez alighanem mindig így lesz, mindig lehet javítani az anyagi helyzeten.

- Ezt felfoghatjuk akár ars poeticának is?

- Igen. Ismerem a sportági vezetők gondjait is, némelykor lehetetlen helyzetüket, így a feladat adott.

- Ön a magyar sportban a leginkább hiánycikk, egy menedzsertípusú - bocsánat a kifejezésért - pénzszerző vezető kíván lenni?

- A feladatköröm pillanatnyilag pontosan még nem tisztázott, nem is lehet, hiszen még hivatalosan nem iktattak be. Erről az elnökségnek kell határoznia.

- Ez a jóváhagyás viszont már csak formalitás, nem?

- Azt hiszem, igen.

- Az ön lánya igen tehetséges atléta, tinédzser kora ellenére már a magyar örökranglista élmezőnyében szerepel. Még az is lehet, hogy együtt utazhatnak a soron következő athéni olimpiára.

- Bár így lenne!

Az Index kiderítette, hogy Molnár igazgatói jelölését később akarták csak bejelenteni egy sajtótájékoztató keretében, ám mivel az információk kiszivárogtak, így már nem lehetett tovább titkolni. Információnk szerint a közgazdász végzettségű Molnár a Népstadion élén jelentős nyereséget produkált, és ez is hozzájárult a kinevezéséhez. Utódjáról még nem tud...

Dejan, INDEX 2001.02.15.

ATHÉN.2004

LINKEK

  ATHÉN.2004