FONTOS


 








A polgármester nem hitt a fülének
Halásztelek lehet az olimpiai falu

Készülhetnek a 2012-es olimpiai játékokra Halásztelken is. A csaknem hétezer lelket számláló, Budapesttől délre fekvő település lakói talán már látják lelkik szemeik előtt Shaquille O'Nealt, az amerikai kosárlabdacsapat oszlopos tagját -csak nehogy megijedjenek a nagydarab sportolótól a házak előtt pletykáló öregasszonyok -, aki akkor talán már a Dream Team edzője lesz, amint végigsétál a Nap utcán -itt van jelenleg a helyi sportcentrum, ám a sikeres pályázat esetén valószínűleg ez nevet változtat, csakúgy, mint az utca, amit akkor már Nap sugárútnak hívnak majd - és gyönyörködik a három vadonatúj, minden igényt kielégítő sportcsarnokban és a gyönyörű fedett uszodában. Kicsit rosszul mutat majd az épületek mellett a megye II-ben szereplő Halásztelek stadionja, ami egyébként nemrég épült, de természetesen nem is vetekedhet az új sportcsarnokok színvonalával.

Van viszont a közelben -Tökölön -egy volt katonai reptér, amit a közelmúltban bezártak, szó szerint elvitték az irányítótornyot. Majdnem annyit kellene költeni erre is, mint a három csarnokra összesen.

Persze a halásztelkiek annak sem nagyon örülnek majd, ha a rajongásig szeretett helyi csapatnak a játékok ideje alatt idegenben kell játszania. Fogadhatunk arra, hogy a Csepel-szigeti településen többen kíváncsiak Kalácska Sándor cseleire, mint bármelyik külföldi kézilabdacsapat mérkőzésére.

Persze még nem tudni, hova épülhetnének a sportlétesítmények. Természetesen csak a külső telkek jöhetnek szóba, de, ki tudja miért, a Gyökér-pusztát nem sokan támogatják. Nem lenne rossz ötlet, ha Halásztelek és Lakihegy közé kerülnének az épületek, ekkor talán az olimpiai eszmét szem előtt tartva megbékélnének egymással a két falu lakói. Ha végiggondoljuk: a halásztelkieknek elemi érdekük, hogy közük legyen a magyar olimpiához, hiszen az amúgy is magas telekárak egyből az egekig szöknének, és akkor már mindenki jól járt.

Halászetelek polgármestere lapunktól értesült arról, hogy Halásztelekre is eljuthat az olimpiai láng.

- Na ne ugrasson, tudja, hogy van nekem elég bajom -mondta Stoffán Antal, amikor hallott a tervekről. -Micsoda? Nem viccel? Tényleg építenek ide három sportcsarnokot meg egy uszodát? Na de hova, meg egyáltalán mikorra? Csak 2012-re, akkor nincs baj. Addig még rengeteg idő van.

Ez így van, idő még van, és ugye a pályázattal is nyerni kellene Budapestnek ahhoz, hogy Halásztelekből olimpiai falu lehessen.

K.I., Nemzeti Sport 2001.05.24.

ATHÉN.2004

LINKEK

  ATHÉN.2004