FONTOS


 








Pályázat a helyettes államtitkári posztokra
Szekeres Pált miniszteri biztosnak nevezik ki

----------------------------------------------------------------------
forrás: Gallov Rezső, Nemzeti Sport 2003.07.30
----------------------------------------------------------------------

Szeptember második felében hirdeti ki a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium (GYISM) a gyermek- és ifjúsági ügyekért, a kábítószerügyi koordinációért, valamint a sportügyekért felelős helyettes államtitkári, jelenleg betöltött tisztségeire hirdetett pályázatok nyerteseinek a nevét – mondta el az MTI-nek kedden Gyurcsány Ferenc.

A gyermek-, ifjúsági és sportminiszter, miután a tárca honlapján kedden megjelent a pályázati kiírás, döntését úgy indokolta: bár elégedett a jelenlegi helyettes államtitkárok munkájával, egészen biztos szeretne lenni abban, hogy a legjobbak dolgoznak a minisztériumban. Gyurcsány Ferenc azt is elmondta: felkérte Ocsovai Tamás gyermek- és ifjúsági ügyekért, Köpf Károly sportügyekért, valamint Topolánszky Ákos kábítószerügyi koordinációért felelős, jelenlegi helyettes államtitkárokat, hogy vegyenek részt a pályázaton. A további változtatások kapcsán a miniszter elmondta: Szekeres Pált, a fogyatékosok sportjáért felelős helyettes államtitkárt pozíciója megtartása mellett tágabb feladatkörrel miniszteri biztossá nevezi ki, s a szaktárca fogyatékospolitikájának kidolgozásával, illetve irányításával bízza meg. Hozzáfűzte: a fogyatékkal élők sportjának vezetését a GYISM sportügyekért felelős helyettes államtitkársága veszi át.

A helyettes államtitkári pályázatok követelményei között említette, hogy a jelölteknek legyen szakmai és igazgatási tapasztalatuk, valamint beszéljenek társalgási szinten angol, német vagy francia nyelven. Szólt arról is, a tárca közigazgatási államtitkára szakmai értékelő bizottságot kér fel, tagjai három-négy jelöltet választanak ki a pályázók közül. Gyurcsány Ferenc a szakmai értékelőbizottság tagjainak nevét csak a pályázat lezárulása után hozza nyilvánosságra.
ATHÉN.2004

LINKEK

  ATHÉN.2004