FONTOS


 








Három athéni kvóta
----------------------------------------------------------------------
forrás: FM, Nemzeti Sport 2003.08.12
----------------------------------------------------------------------

Vak és látássérült sportolók számára világbajnokságot és Világkupa-versenyt rendeznek Kanadában cselgáncs, atlétika, csörgőlabda, tandemkerékpár, úszás és erőemelés sportágakban. A Québecben zajló viadal ezen sportágakban az utolsó kvalifikációs lehetőség a 2004. évi paralimpiai játékokra, így nem csoda, hogy népes mezőny, 54 ország 1500 sportolója nevezett. A magyar színeket csupán öten, atléták és cselgáncsozók képviselik, mivel csörgőlabda-válogatottunk a tavalyi világbajnokságon elért hatodik helyével már megszerezte a paralimpiai részvétel jogát.

A cselgáncsozók versenyében Nagy Sándorné (70 kg) aranyérmes lett, így biztossá vált athéni indulása. A sydneyi paralimpiai bronzérmes Vincze Gábor (80 kg) a harmadik helyen végzett, és ezzel az eredménnyel ő is biztosította helyét a paralimpián. Ugyancsak kvótát szerzett a 60 kilósok mezőnyében 5. helyen zárt Bíró Norbert. Az atlétáknak már nem ment ennyire jól, az Eb-bronzérmes Horváth Ferenc (vak, B1) csak a 8. helyen végzett gerelyhajításban.

A Varsóban rendezett díjlovagló verseny III. kategóriájában Andics Bernadett ezüstérmet szerzett, ami biztató a szeptemberi díjlovagló vb előtt, amely szintén paralimpiai kvalifikáló verseny lesz.
ATHÉN.2004

LINKEK

  ATHÉN.2004