FONTOS


 








A napokról nem volt szó
Csak a tulajdonviszonyokat rendezték

----------------------------------------------------------------------
forrás: FM, Nemzeti Sport 2003.08.15
----------------------------------------------------------------------

Mint lapunkban beszámoltunk róla, a magyar állam százszázalékos tulajdonába került a Rendezvénycsarnok Rt., a Budapest Sportaréna tulajdonosa.

A csarnok újjáépítésére vonatkozó, az előző kormány jóváhagyásával kötött alapszerződés értelmében a magyar állam és a francia tulajdonú Bouygues által közösen alapított Rendezvénycsarnok Rt. végezte el a beruházást. Az eredeti megállapodás szerint az állam tizenkét év alatt szerzett volna kizárólagos tulajdonjogot a Rendezvénycsarnok Rt.-ben. A szakminisztérium ezzel kapcsolatos közeleménye szerint a tulajdonlás lehetővé teszi az állam érdekeinek hatékony érvényesítését, a BS gazdaságos, szakszerű, eredményes működését.

Bizonyára sokakban felvetődött a kérdés: a megváltozott tulajdonviszonyok azt is jelentik, hogy ezzel több napot kap a magyar sport, mint a március 13-i ünnepélyes átadáskor bejelentett évi maximum harmincnégy?

"Ezek a módosítások csak a tulajdonviszonyokat rendezték. A sportra fordítható napok száma nem változott, mivel a mostani tárgyaláson nem is került szóba ez a kérdés. Egyelőre a Sportaréna teljes átvétele sem történt meg, ezért különböző kérdésekben folyamatosan tárgyalunk. Az üzemeltető francia céggel jó a kapcsolatunk, a megbeszélések során fokozatosan érünk el eredményeket, ám a sportos napokról eddig még nem esett szó” – felelte kérdésünkre Szigetvári Viktor, a GYISM sajtófőnöke. Állami tulajdonba került a Budapest Sportaréna
----------------------------------------------------------------------
forrás: , Nemzeti Sport 2003.08.14
----------------------------------------------------------------------

A magyar állam százszázalékos tulajdonába került a Rendezvénycsarnok Rt., a Budapest Sportaréna tulajdonosa. A tulajdonlás lehetővé teszi az állam érdekeinek hatékony érvényesítését, a BS gazdaságos, szakszerű, eredményes működését. A csarnok újjáépítésére vonatkozó, az előző kormány jóváhagyásával kötött alapszerződés értelmében a magyar állam és a francia tulajdonú Bouygues által közösen alapított Rendezvénycsarnok Rt. végezte el a beruházást. Az eredeti megállapodás szerint az állam tizenkét év alatt szerzett volna kizárólagos tulajdonjogot a Rendezvénycsarnok Rt.-ben. A Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium, valamint a Bouygues cég először idén januárban rögzítette azt a szándékot, hogy a felek megteremtik a százszázalékos állami tulajdon feltételeit. Hétfőn a Rendezvénycsarnok Rt. közgyűlése jóváhagyta a részvényátruházásra és az alapszerződésre vonatkozó kötelezettségeket, ezzel tisztán állami tulajdonba került a Budapest Sportaréna – adta hírül az MTI.
ATHÉN.2004

LINKEK

  ATHÉN.2004