FONTOS


 








Universiade
A férfi párbajtőrcsapat és a férfi cselgáncsválogatott is bronzérmes
Győrffy: aranyat érő ugrás

----------------------------------------------------------------------
forrás: , Nemzeti Sport 2003.08.29
----------------------------------------------------------------------

Győrffy Dóra aranyérmes lett női magasugrásban a Teguban zajló 22. nyári universiadén. A fedett pályás Eb-ezüstérmes Győrffy, aki idei gyengébb formája miatt választotta az egyetemisták és főiskolások világjátékát a párizsi atlétikai világbajnokság helyett, meglepően magabiztosan versenyzett, s 194 centiig minden magasságot elsőre vitt.

A 196 centit ugyan már nem sikerült teljesítenie, de végül erre nem is volt szükség. A második helyet a lengyel Anna Ksok, míg a harmadikat az orosz Jelena Szleszarenko szerezte meg. A férfi párbajtőrözők és a férfi cselgáncsozók is kitettek magukért: mindkét együttes bronzérmet szerzett. A Boczkó Gábor, Horváth Árpád, Pádár Tamás összeállítású vívócsapat a nyolcaddöntőben a hollandokat, a négy közé jutásért pedig a franciákat verte magabiztosan (45:30 és 45:35), a fináléba kerülés azonban sajnos nem sikerült a triónak, ugyanis Ukrajnától 44:41-re kikapott az elődöntőben. A bronzmeccsen Svájc volt az ellenfél, amelyet 43:40-re győzött le a válogatott. A Neu Gábor (66 kg), Bere Tamás (73), Németh Tamás (81), Rajcsányi Gergő (90) és az egyéni aranyérmes Kosztolánczy György (+90) alkotta dzsúdóválogatott a csapatverseny során csak a második mérkőzésén kapott ki a későbbi győztes Dél-Koreától, így a Németország, az Örményország és végül a Brazília elleni diadal a harmadik helyet jelentette.
Az Ausztrália felett aratott 8-4-es győzelmével a magyar férfi vízilabda-válogatott bejutott a szombati fináléba. Az együttes legjobbjai a két-két gólt szerző Steinmetz Ádám és Nyéki Balázs voltak. A Kovács István irányította gárda az olaszokat 9-7-re verő Szerbia-Montenegró ellen száll vízbe a végjátékban. Az atlétikai versenyek utolsó előtti napján a Csesznegi, Németh, Lőrincz, Tölgyesi öszszeállítású férfi 4x100 m-es váltó a hatodik legjobb időt (40.48) érte el az előfutamok során, s így bejutott a döntőbe. A női távolugrás bronzérmese, Ajkler Zita 13.42 méteres eredménnyel hatodik lett a hármasugrás fináléjában. A számot az orosz Okszana Rogova nyerte 14.16 méteres teljesítménnyel. Gyengén szerepelt a magyar női tőrcsapat. A Varga Gabriella, Jeszenszky Szilvia, Varga Katalin összetételű válogatott első mérkőzésén 45-36-os vereséget szenvedett Olaszországtól, s ezzel véget ért számára a verseny. Kevés sikerrel szerepeltek a női kosárlabdázók is, akik szoros küzdelemben két ponttal, 72-70-re kaptak ki Kanadától, így szombaton a 15. helyért játszhatnak Mexikóval. Úszásban pénteken a magyarok közül Mészáros Gergely teljesített a legjobban, mi-
után 25.02 másodperces idővel a
B-döntő hetedik helyén végzett 50 méteres pillangóúszásban. A számot az ukrán Andrij Szerdinov nyerte új universiade-rekorddal (23.93). A 400 méteres vegyesúszók mezőnyében Szabó Gergő 4:32.53 perces időt ért el, s nem került döntőbe. Itt a japán Takahiro Mori szintén versenycsúccsal, 4:17.23 perccel diadalmaskodott.

22. nyári universiade, Tegu
A magyarok eredményei

ATLÉTIKA. Magasugrás. Nők. 1. Győrffy Dóra 194. Hármasugrás. Nők: …6. Ajkler Zita 13.42. CSELGÁNCS. Csapatverseny: …3. Magyarország (Neu Gábor, Bere Tamás, Németh Tamás, Rajcsányi Gergő, Kosztolánczy György). KOSÁRLABDA. Nők. Kanada-Magyarország 72-70. ÚSZÁS. Férfiak. 50 m pillangó: …15. Mészáros Gergely 25.02. VÍVÁS. Férfiak. Párbajtőr. Csapatverseny. Nyolcaddöntő: Magyarország-Hollandia 45:30. Negyeddöntő: Magyarország-Franciaország 45:35. Elődöntő: Ukrajna-Magyarország 44:41. A 3. helyért: Magyarország-Svájc 43:40. Végeredmény:…3. Magyarország (Boczkó Gábor, Horváth Árpád, Pádár Tamás). Tőr. Nők. Csapatverseny: Olaszország-Magyarország 45:36. VÍZILABDA. Férfiak. Elődöntő: Magyarország-Ausztrália 8-4

ATHÉN.2004

LINKEK

  UNIVERSIADE 2003