FONTOS


 








Harminc versenyzőnk athéni indulása már biztos
A legjobbak voltak

----------------------------------------------------------------------
forrás: FM, Nemzeti Sport 2004.02.20
----------------------------------------------------------------------

Noha már csak 210 nap van hátra az idei esztendő legnagyobb "feladatáig", az athéni paralimpiáig, ezért inkább az előre nézés lenne indokolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság és a Vodafone Magyarország Rt. csütörtök délelőtt családias ünnepség keretében mégis a múltban időzött.


Az elmúlt év legjobbjai a díjátadás után (felsô sor balról): Krajnyák Zsuzsanna, Beliczay Sándor, Jurák Andrea (alsó sor balról): Dani Gyöngyi, Szekeres Pál, Pálfi Judit (Fotó: Farkas József)
Egészen pontosan a 2003-as esztendő sikereit idézték vissza, és a sikerek hőseit köszöntötték. Nigel Thorpe, a Vodafone Magyarország Rt. igazgatója emlékeztetett arra, hogy 2000-es sydneyi paralimpia előtt álltak a fogyatékos sportolók mellé, majd a cég 2001 októberében négy évre szóló főtámogatói szerződést kötött az MPB-vel.

Nádas Pál, az MPB elnöke arról beszélt, hogy a paralimpiát megelőző évben versenyzőink 11 sportágban küzdöttek a kvalifikációért, és a jelenlegi állás szerint 30 sportolónk nevezheti magát a szeptember 17-én kezdődő athéni versenyek résztvevőjének. Az elnök szerint külön öröm, hogy Andics Bernadett díjlovas személyében először indul majd magyar lovas paralimpián.

Pásztory az MR új arca
BUDAPEST. A Magyar Rádió a tudósításokon felül ötmillió forint értékű reklámidôvel, továbbá egy személyautóval támogatja az athéni paralimpián szereplô magyar küldöttséget. A fogyatékos sportolók a görögországi seregszemle végéig használhatják az automata váltós kocsit. A közszolgálati médium és a Magyar Paralimpiai Bizottság közös sajtótájékoztatóján bemutatták a rádió új „arcát”, Pásztory Dórát. A paralimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó – Risztov Éva, Petô Tibor, Haller Ákos, Fodor Rajmund és Vörös Zsuzsa társaságában – ezentúl az MR ötkarikás kampányának tagja lesz.
A nagy eseményt megelőző esztendőben a magyar versenyzők világ- és Európa-bajnokságokon 5 arany-, 2 ezüst-, és 7 bronzérmet és több értékes helyezést szereztek – közülük választották ki a az elmúlt esztendő "legjeit".

A Vodafone Év sportolója választás dobogósai. Férfiak: 1. Szekeres Pál (vívás), 2. Pálos Péter (asztalitenisz), 3. Vincze Gábor (cselgáncs). Nők: 1. Krajnyák Zsuzsanna (vívás), 2. Nagy Sándorné (cselgáncs), 3. Pálfi Judit (vívás). Csapatok: 1. Női vívóválogatott (Krajnyák Zsuzsanna, Pálfi Judit, Dani Gyöngyi, Jurák Andrea), 2. Férfi atléta-válogatott (Ponyori Sándor, Orsós Zsolt, Dorogi Tamás, Fonodi Gábor), 3. Női atléta-válogatott (Biacsi Bernadett, Biacsi Ilona, Frigur Mónika, Nacsa Gabriella). Edzők: 1. Beliczay Sándor (vívás), 2. Keserű József (cselgáncs), 3. Tóth András (vívás)
ATHÉN.2004

LINKEK

  ATHÉN.2004