FONTOS


 








A tengerentúli sportolók egy része már meg is érkezett
Minden a legnagyobb rendben

----------------------------------------------------------------------
forrás: Vad Dezső, Nemzeti Sport 2004.08.03
----------------------------------------------------------------------

"Az első éjszakánk nyugodtan, kiválóan telt az olimpiai faluban, és bár napközben meleg van, harminc fok fölötti a hőmérséklet, a szobák kényelmesek, hűvösek, úgyhogy a légkondicionáló berendezést is kikapcsoltuk éjszakára" - újságolta Molnár Zoltán, a magyar csapat vezetője kedd délben az olimpiai faluból.

A magyarok szállása a lakóközpont közepén, jó helyen van, így akár az étterem, akár a versenyzőket a különböző színhelyekre szállító különautóbuszok pályaudvara alig tízperces sétával megközelíthető. A faluban közlekedő buszjáratra nem is érdemes felszállni, hiszen az nagy kört tesz meg, és gyalog gyorsabban oda lehet érni. Az első étkezés minden tekintetben kielégítette a magyarok igényeit, mert mint Molnár elmondta: "Az önkiszolgáló rendszerű étterem választékáról, színvonaláról azt mondanám, hogy szokásos, teljes mértékben megfelel a Sydneyben tapasztaltaknak."

Mint megtudtuk, a Syma Kft. munkatársainak segítségével a nap a csapatiroda és az orvosi rendelő berendezésével telt el, a kamionban kiszállított berendezések időben, rendben megérkeztek, és megkezdődött a házak dekorálása is, igyekeznek lakályosabbá, kényelmesebbé tenni a lakrészeket. Sorban helyezték üzembe a bérleményeket, a hűtőszekrényeket és a televíziókészülékeket, valamint átvették a csapat számára a létszám alapján biztosított gépkocsikat is: a magyarok összesen nyolc autót használhatnak. Nehézséget jelent, hogy ezeket a kontingens mellé beosztott önkéntesek nem vezethetik, csak külön kiképzett gépkocsivezetők ülhetnek a volánjuk mögé, segítségüket azonban minden egyes útnál írásban lehet és kell igényelni. Ettől függetlenül a házigazdák hallatlanul kedvesek, szívélyesek, nincs olyan kérdés, kérés, amire nemleges választ adnának, segítőkészség, szívélyesség, rugalmasság jellemez mindenkit.

A falu egyébként mind jobban benépesül, a tengerentúlról érkező, nagyobb létszámú csapatok, mint az ausztrálok, kínaiak, japánok, kanadaiak és amerikaiak egy csoportja, már ott tartózkodnak, hiszen a versenyzőknek akklimatizálódásra van szükségük. Az európai országok döntő többségéből egyelőre a magyarokhoz hasonlóan csak előörsök, a szálláscsinálók tartózkodnak a helyszínen, hogy előkészítsék honfitársaik megfelelő fogadását. Molnár Zoltánékat a Budapestről kapott üzenet is megnyugtatta, miszerint a Ferihegyen hétfőn lemaradt csomagjaikat kedden kiszállítják, és arról is gondoskodnak, hogy azokat az olimpiai faluba, a magyar csapat zöld zónában található szálláshelyére vigyék.

Ismét lesz faluújság

A hagyományoknak megfelelően Athénban is naponta megjelenik a faluújság angol, francia és görög nyelven, színes tartalommal: versenyzőket szólaltatnak meg, sportágakat mutatnak be, továbbá részletesen közlik a falubeli kikapcsolódási lehetőségeket. Benne van a mozik programja, sőt, a könyvtár nyitvatartási ideje.
ATHÉN.2004

LINKEK

  ATHÉN.2004